• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2017

14:47

VESIĆ PREDLAŽE: Šetalište Od Brankovog do hotela Jugoslavije da ponese ime 'Obala Aleksandra Karadorđevića'!

Beograd

VESIĆ PREDLAŽE: Šetalište Od Brankovog do hotela Jugoslavije da ponese ime 'Obala Aleksandra Karadorđevića'!

Podeli vest

Šetalište od Brankovog mosta do zemunskog Keja oslobođenja, odnosno do hotela "Jugoslavija", danas bi trebalo da, na inicijativu gradskog menadžera Gorana Vesića, ponese ime Obala kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića

Kako se precizira u saopštenju gradskog sekretarijata za informisanje, ta inicijativa na dnevnom je redu današnje sednice gradskog parlamenta.

- To je vraćanje duga ove zemlje kralju Aleksandru Karađorđeviću, koji u Beogradu nema ni bulevar ni spomenik. Njegovo ime nosio je most koji je u Aprilskom ratu srušila naša vojska, a na čijem mestu je Brankov most i tako se dogodilo da naš značajni vladar danas u Beogradu nema nikakvo obeležje - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je istakao značaj te obale navodeći da sledi uređenje čitavog keja.

On je precizirao da je rebalansom budžeta obezbeđeno 270 miliona dinara za prvu fazu uređenja parka Ušće. 

 

 

- Ušće će biti uređeno kao najreprezentativniji park, a na jesen će biti pušten u rad i Muzej savremene umetnosti. Tamo će biti i naš novi simbol, jarbol sa srpskom zastavom, i zato sam veoma ponosan što će ova obala poneti ime kralja Aleksandra Karađorđevića - naglasio je Vesić.

Beta

Mislim da smo našli pravu meru kako da kralj Aleksandar dobije svoje obeležje, rekao je Vesić, koji je dodao i da ne bi imalo smisla da se neki bulevar nazove po tom Aleksandru Prvom Karađorđeviću tako što će se nekom drugom oduzeti. 

- Na taj način ispravićemo jednu veliku istorijsku nepravdu - zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 6 godina

Остави се ти предлога. Питај народ, народ нај боље зна шта жели. Н иси ваљда добио миг од принца?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set