• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

08.07.2017

14:00

RADOVI TEKU PO PLANU! Prvi stanari Beograda na vodi za manje od godinu dana!

Beograd

RADOVI TEKU PO PLANU! Prvi stanari Beograda na vodi za manje od godinu dana!

Podeli vest

U prve dve zgrade koje se trenutno zidaju na gradilištu "Beograda na vodi" prvi stanari će početi da se useljavaju najkasnije do proleća sledeće godine

Useljenje prvih stanara najavljuje Mohamed Alabar, predsednik Upravnog odbora kompanije "Eagle Hills", koja je finansijer ovog projekta, zadovoljan kako radovi teku i kako se odvija saradnja Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije na ovom projektu.

- Započeli smo građevinske radove na izgradnji "BW Viste" i "BW Parkview", a stanari će početi sa useljavanjem u "BW Residences" do proleća sledeće godine - najavljuje arapski investitor u ekskluzivnom intervjuu za Tanjug.

Alabar objašnjava da izgradnja napreduje prema planiranim rokovima.

- Svakim otvaranjem novog gradilišta dobijamo sve veću podršku javnosti, kako lokalne tako i internacionalne zajednice, kao i naših poslovnih partnera - kaže on.

Rezidencijalni deo ovog kompleksa, precizira, sastojaće se od oko 6.000 stanova, a predviđeno je da na toj lokaciji živi 14.000 ljudi.

On dodaje da će Kula Beograd, koju gradi na Savskoj promenadi, biti dom jednog od najprestižnijih hotelskih brendova na svetu - St. Regis, a da će se na njenom četrdesetom spratu nalaziti vidikovac sa pogledom na Beograd.

Trenutno, je kaže, na lokaciji Beograd na vodi, aktivno pet gradilišta na prostoru od preko milion kvadrata.

Alabar ističe da će vrednost celokupne investicije iznositi više od tri milijarde evra, a najavljuje da bi krajnja suma mogla da bude i veća.

Govorio je i o otporu dela stručne i šire javnosti prema projektu "Beograd na vodi".

- Ako pogledamo unazad kroz istoriju, videćemo da je gotovo svaka inovacija uzrokovala podelu između ljudi usled različitih mišljenja. Zacelo, postoje predrasude prema ovom projektu, što je normalno. Veoma važan deo čitavog ovog poduhvata je interakcija i, gledajući napred, nadamo se da ćemo videti još veću uključenost lokalne zajednice - objasnio je.

Turistički sektor i broj stranaca koji posećuju Srbiju, dodaje, raste za više od 10 odsto godišnje i ističe da veruje da će dalji razvoj njihovog projekta doprineti "većoj vrednosti grada".

On najvaljuje da je sledeći projekat, koji će u Emiratima biti realizovan, novi grad na moru - "Dubai Creek Harbour".

Kaže i da njegova kompanija trenutno radi na nekoliko projekata širom sveta, uključujući države kao što su Bahrein, Jordan, Maroko, Ujedinjeni Arapski Emirati i Oman.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set