• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: www.beograd.rs

26.07.2017

09:19

VESIĆ: Rekonstrukcija Zemljoradničke ulice na zahtev građana

Beograd

VESIĆ: Rekonstrukcija Zemljoradničke ulice na zahtev građana

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će, na osnovu peticije građana Kumodraža, 1. avgusta početi da se obnavlja Zemljoradnička ulica. Kako je tom prilikom precizirao Vesić, peticiju je potpisalo 576 građana ovog dela Voždovca

- Beograd mora da postane grad za ljude. Slušamo zahteve građana, kako bismo naš grad, zajedno sa njima, učinili lepšim i uređenijim. Zemljoradnička ulica je u veoma lošem stanju i građani su potpuno u pravu kada traže da se ona rekonstruiše. Drago mi je zato što smo uspeli da obezbedimo sredstva da obavimo radove u Zemljoradničkoj. Mi smo vlast koja sluša građane i trudimo se da pozitivno odgovorimo na peticije, te da kada je god to moguće i kada su zahtevi opravdani, građanima i izađemo u susret - istakao je Vesić.  

Vesić je dodao da će se u prvoj fazi srediti pet stotina metara ulice.

- Radovi bi trebalo da počnu 1. avgusta i to rušenjem kompletne kolovozne konstrukcije – rekao je Vesić i dodao da će nakon toga ova deonica dobiti nov, proširen kolovoz od oko pet i po metara, s jedonostranim trotoarom, koji će omogućiti bezbedno kretanje pešaka.

Članica Gradskog veća Ivana Tomić naglasila je da je ova deonica u saobraćajnom smislu važna ne samo za žitelje Kumodraža već i za sve koji koriste putni pravac ka Avali i Bubanj potoku. Zbog saobraćajnog opterećenja, ulica je dosta oštećena, što je čini i nebezbednom. Ivana Tomić je naročito zahvalila gradskom menadžeru, koji je pomogao da se zatvori i „divlja deponija” u blizini, koja je godinama predstavljala ruglo i opasnost u ovom delu Kumodraža. 

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić istakao je da je inicijativa najpre predata mesnoj zajednici, koja ju je prosledila opštini. Potom se s građanima razgovaralo i doneta je odluka da im se izađe u susret jer je ulica devastirana. 

– Na zahtev građana u ovom delu Voždovca puštena je i linija 406L. Još jednom se pokazalo da su međusobna koordinacija nadležnih organa i razgovor s građanima najvažniji – naveo je Savić. 
Vrednost radova je oko trideset miliona dinara. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set