• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2017

18:52

(FOTO) TRULO STABLO UMALO UBILO DECU U KOTEŽU! Predsednik opštine Palilula SPREČIO TRAGEDIJU!

Beograd

(FOTO) TRULO STABLO UMALO UBILO DECU U KOTEŽU! Predsednik opštine Palilula SPREČIO TRAGEDIJU!

Podeli vest

Sinoć oko 20 časova u ulici Anke Matić u Palilulskom naselju Kotež, pored dečjeg vrtića "Pahuljica" usled ne tako snažnog vetra oboreno je staro istrulelo stablo visoko preko 10 metara, sa krošnjom velikom više od pet metara. U neposrednoj blizini nalazio se u tom trenutku veliki broj stanara okolnih zgrada sa decom koja se, inače tu igraju, pa je kako kažu očevici samo pukom srećom izbegnuta tragedija

- Prasak i lomljava istrulelog drveta bili su jezivi. Stvorila se panika medju ljudima koji su bili tu. Trčali smo da sklonimo decu jer su grane letele na sve strane - rekla je Mirjana Nedeljković koja se zatekla na licu mesta. 

opština Palilula

Ova građanka kaže da je neko od prisutnih ljudi pozvao lično predsednika opštine Aleksandra Jovičića na mobilni telefon i za samo desetak minuta ekipa ljudi iz Opštine Palilula bila je na licu mesta. 

- Kada nas je pre 2-3 nedelje obišao predsednik opštine dao nam je broj telefona i njegov i od njegovih pomoćnika i rekao da ih zovemo za svaki problem. Mi ovako nešto nikada nismo imali, a evo 40 godina živimo ovde - ispričala je Nedeljkovićeva. 

opština Palilula

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je čim je saznao za ovaj dogadjaj poslao ljude na teren. 

- Slike koje su mi moji saradnici poslali bile su strašne. Ne smem ni da mislim šta bi se dogodilo da je drvo palo medju decu - rekao je Jovičić, vidno uznemiren.

opština Palilula

Prema njegovim rečima iako ovakve situacije nisu u nadležnosti Opštine, on je odmah alarmirao Gradsko zelenilo i dežurna ekipa je brzo izašla na teren da ukloni stablo koje je zakrčilo i jednu kolovoznu traku. 

opština Palilula

- Tačno je da je vikend i da se sve ovo desilo van radnog vremena i da nije naša nadležnost, ali gradjani su zvali mene, Opštinu i od nas tražili pomoć. To je znak da smo za godinu dana stvorili odnos poverenja, da smo saveznici i saradnici a ne funkcioneri i gradjani i drago mi je zbog toga - rekao je Jovičić. On je istakao da je Opština Palilula servis gradjana od 00 do 24 časova i da niko iz njegovog tima nema radno vreme, niti u GO Palilula bilo ko sme da kaže: "to nije u našoj nadležnosti". I kada nije mi reagujemo i kontaktiramo nadležne službe da bi se gradjanima rešio problem, zaključio je Jovičić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hedona

pre 6 godina

Sve pohvale za Aleksandra Jovičića koji je živ primer da svima izađe u susret i da što pre reši svaki roblem na svojoj opštini, koja je po najveća teritorijalno u gradu Beogradu. On je živ primer kako jedan funkcioner bi trebalo da radi za građane, njega bi trebalo predložiti za kandidata gradonačelnika Beograd mlad i perspektivan.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set