• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2017

15:33

(FOTO) BEOGRAD ĆE UVEK BRINUTI O UGROŽENIMA! Vesić sa fudbalskim reprezentativcima posetio Sigurnu kuću!

Beograd

(FOTO) BEOGRAD ĆE UVEK BRINUTI O UGROŽENIMA! Vesić sa fudbalskim reprezentativcima posetio Sigurnu kuću!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas sa predsednikom FS S Slavišom Kokezom i reprezentativcima Lukom Milivojevićem i Aleksandrom Kolarovim Sigurnu kuću u kojoj borave žene - žrtve nasilja sa decom i poručio da će grad Beograd nastaviti da brine o njima

Kokeza je najavio da će mališani biti gosti na utakmici reprezentacije Srbije sa Moldavijom 2. septembra.

- Zahvaljujem se Fudbalskom savezu Srbije i našim reprezentativcima Aleksandru Kolarovu i Luki Milivojeviću što su prihvatili poziv da sa nama posete Sigurnu kuću. Taj njihov gest mnogo više vredi od svih para koje daje Grad Beograd, jer time pokazujemo da brinemo o njima - rekao je Vesić.

Iako, kako kaže, gest reprezentativaca vredi više od para koje daje grad Beograd, izdvajanja nisu mala, pa je tako u periodu od 2014. do 2016. godine obezbeđeno skoro 24 miliona dinara za funkcionisanje ustanove, dok je još šest miliona izdvojeno, da žene od trenutka kada prijave nasilje u narednih godinu dana dobijaju pomoć.

Tanjug

Primetivši da je socijalizacija jedan od većih problema sa kojima se žene iz Sigurne kuće suočavaju, Vesić napominje da su zato ovakvi događaji važni, jer oni pokazuju da one nisu zaboravljene.

Najavljujući da će mališani koji borave u toj ustanovi biti gosti na utakmici reprezentacije Srbije sa Moldavijom, predsednik Fudbalskog saveza Srbije kaže da ta institucija i reprezentativci imaju obavezu da pomažu društvu i budu društveno odgovorni.

Tanjug

- Došli smo da obradujemo mališane koji su prošli kroz različite traumatične periode u svom detinjstvu. Mogu da kažem da će FŠ u narednim danima videti da obezbedi i određenu finansijsku pomoć i donaciju za Sigurnu kuću kako bi poboljšali uslove za njeno funckionisanje - rekao je Kokeza novinarima.

Deca su se najviše obradovala poklonima, loptama i dresovima koje su im uručili reprezentativci, a Milivojević kaže da je zbog toga izuzetno srećan.

Tanjug

- Mi kao reprezentativci treba da se trudimo da učestvujemo što više u ovakvim akcijama i tu ima puno dece kojima treba pomoć. S jedne strane mi je drago kada vidim koliko Grad pomaže, a s druge strane mi je žao što su deca ovde, ali mislim da ćemo svi zajedno dati maksimalnu podršku da se vrate normalnom životu - rekao je Milivojević.

Koordinatorka Sigurna kuće Vesna Stanojević kaže da je reč o izuzetno značajnoj poseti, a posebno je zahvalna zbog toga što će deca prisustvovati utakmici reprezentacije za nekoliko dana.

- Poseta je značajna za njihov osećaj podizanja lične vrednosti. Posebno se radujem što će prisustvovati utakmici i što će steći utisak da su važni i da postoje ljudi koji misle o njima - rekla je Stanojević.

Stanojević je izrazila nadu da će se saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije nastaviti i da će u budućnosti biti sličnih akcija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set