• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

01.09.2017

09:40

SIĐITE DO REKE! Tradicionalni Karneval brodova sutra na Savi!

Beograd

SIĐITE DO REKE! Tradicionalni Karneval brodova sutra na Savi!

Podeli vest

Tradicionalna gradska manifestacija ''Beogradski karneval brodova 2017'' biće organizovana sutra, 13. put, na prostoru od Brankovog mosta prema mostu Gazela

Kako je najavljeno, na stotine čamaca, skijaša na vodi, kajakaških, nautičkih i džet ski klubova zaploviće duž Sava Promenade u periodu od 17 do 23 sata.

Karneval brodova predstavlja jedinstveni događaj porodičnog karaktera koji za cilj ima afirmaciju rekreativno-sportskih aktivnosti i promociju prestoničkih reka. 

Na karnevalu će učestvovati mažoretkinje, klovnovi, ulični zabavljači, mađioničari, stare zanatlije i prodavci suvenira, a biće organizovana sponzorska zona sa interesantnim sadržajima za posetioce, kao i sportski poligon Arena, na kom će se, između ostalog, naći i simulator veslanja.

Na samoj obali biće organizovane i različite kreativne radionice za decu, poput radionica za izradu karnevalskih maski i razglednica, brodića i gusarskih kapa, kao i dečiji gusarski kutak, štand za oslikavanje lica, takmičarske igre za decu i mnogi drugi sadržaji.

Zabavni program počeće od 17 sati, nastupom Dečijeg Kulturnog Centra Beograd, Minje Subote, Leontine Vukomanović i hora ''''Čarolija'''', nakon čega će uslediti revijalni deo karnevalske povorke na vodi i defile okićenih plovila, a za sam kraj večeri planiran je i vatromet.

- Imamo to zadovoljsvo i sreću da Beograd leži na uš'u dveju reka i da na ovaj način možemo da slavimo taj geografski položaj - rekao je ranije zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović dodajući da je karneval veseo događaj, pun pesme, radosti i dece.
Public

Navodeći da se stalno spominje silazak Beograda na reke, on je dodao da Karneval brodova upravo predstavlja Beograd na Savi i Dunavu te da se njime šalje divna slika grada u svet.
- Karneval brodova ćemo pratiti upravo na mestu koje postaje novi simbiol glavnog grada - na Savskoj promenadi, na mestu gde se gradi najmoderniji i verovatno, u budućnosti, jedan od najlepših delova grada - rekao je Mladenović.

Ocenjujući da je karneval postao manifestacija bez koje Beograd ne može da živi, on je pozvao sve Beograđane da dođu na Savsku promenadu.

Tradiocionalnu gradsku manifestaciju organizuje Turistička organizacija Beograda pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i u saradnji sa brojnim gradskim službama i partnerima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set