• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

25.09.2017

11:32

OTVOREN VRTIĆ U DENKOVOJ BAŠTI! U novom objektu mesta za 80 mališana!

Beograd

OTVOREN VRTIĆ U DENKOVOJ BAŠTI! U novom objektu mesta za 80 mališana!

Podeli vest

Na Zvezdari, u Denkovoj bašti, danas je otvoren novi vrtić "Zmajčić", koji može da primi 80 mališana i to u dve vrtićke i jednoj jaslenoj grupi
Beograd.rs

Novi vrtić danas je posetio gradonačelnik Siniša Mali koji je istakao da je to osmo obdanište koje je otvoreno u prethodne tri godine.

- Radimo na tome da iz dana u dan smanjimo listu čekanja za mališane - podvukao je Mali.

U "Zmajčiću" ima mesta za 80 mališana, a Mali je podsetio da se u Altini takođe gradi vrtić, koji će do aprila 2018. godine primiti još 200 dece.

On je podvukao da grad radi sa privatnim vrtićima kako bi za sve mališane bilo mesta u predškolskim ustanovama.

Takođe, podsetio je da je u toku adaptacija nekoliko škola, u okviru nove mreže, u kojima se adaptiraju slobodne učionice za buduće predškolce.

- Tri škole sa 200 novih mesta u sledećih nekoliko nedelja. Ukupno 1.200 mesta biće kad još pet škola sledeće godine bude adaptirano za predškolce, kako bismo oslobodili više mesta u vrtićima - rekao je Mali.

Beograd.rs

Jedan od prioriteta gradske vlasti, apostrofirao je, jeste upravo da se što pre što više mališana upiše u vrtiće.

 - Osmesi ove dece i njihovih roditelja govore da smo na pravom putu - rekao je Mali.

Prema rečima direktorke Predškolske ustanove "Zvezdara"  Snežana Perović rekla je da je do sada u vrtić upisano 57 dece.

Iako je, kaže, bilo planirano da budu samo vrtićke grupe, za decu od tri do sedam godina, zbog potreba roditelja, uvedena je i jedna starija jaslena grupa za mališane od dve i tri godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set