• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

06.10.2017

19:33

SAMOHRANOJ MAJCI OBEZBEĐEN KROV NAD GLAVOM: SNS prikupila pomoć za iseljenu porodicu Petrović!

Beograd

SAMOHRANOJ MAJCI OBEZBEĐEN KROV NAD GLAVOM: SNS prikupila pomoć za iseljenu porodicu Petrović!

Podeli vest

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vračar prikupio je pomoć za porodicu Petrović koju su u Njegoševoj 65 iselili sudski izvršitelji, na osnovu pravosnažne odluke suda po privatnom sporu

- Opštinski odbor SNS Vračar organizovao je danas prikupljanje priloga članova stranke za pomoć Dobrili Petrović, kćerki Snežani i njenoj deci...Prikupljeno je dovoljno sredstava i plaćena je jednogodišnja stanarina za porodicu Petrović koja je tako ponovo dobila krov nad glavom - navedeno je u saopštenju.

SNS je tako pokazala da brine o svakom građaninu i u slučajevima kada država ne može da pomogne.

U SNS su se osvrnuli i na događaje ispred opštine i protest koji je danas održan povodom iseljenja.

- Zapanjeni smo današnjim ponašanjem i licemerjem bivših opštinskih čelnika sa Vračara i Ðilasovih saradnika Branimira Kuzmanovića i Bogdana Tatića, koji su protestovali ispred opštine Vračar zloupotrebaljavajući nesreću porodice Petrović - navode u SNS.

Objašnjavaju da je Kuzmanović godinama kao predsednik opštine odbijao da primi na razgovor Dobrilu Petrović, a opština Vračar, je dok ju je on vodio, 2007. godine, odbila njen zahtev da se umeša u sudski spor i tako je ostavila da se sama bori na sudu za svoja prava.

- Tako su Kuzmanović i Tatić, kao i Demokratska stranka, prvo kumovali problemu u kome se našla porodica Petrović, a potom bez obraza dolaze da protestuju kao da niko ne zna šta su radili - ukazuje se u saopštenju.

Kažu i da je javnost odavno upoznata da je u Gradskoj opštini koju su vodili Kuzmanović i Tatić nestalo 70 stanova i 5354 kvadratnih metara poslovnog prostora.

- SNS je stranka naroda i uvek ćemo biti na strani običnih ljudi spremni da pomognemo. Više od dve hiljade članova naše stranke koji su se u roku od nekoliko sati odazvali da pomognu pokazali su da je tako - naglašava se u saopštenju.

Nešto ranije danas oglasila se i Dobrila Petrović koja je zahvalila SNS i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći koju je njena porodica dobila i navela da će godinu dana biti bez briga oko toga gde će stanovati.

DS JE KRIVA ZA MOJU UŽASNU SUDBINU: Žena koja je izbačena iz stana zahvalna Vučiću koji je zbrinuo nju i njenu porodicu!

Ona je i apostrofirala Kuzmanovića i Tatića "kao krivce" za iseljenje jer su, kaže 2007. godine odbili da se opština umeša u sudski proces.

Petrovići su živeli u stanu kao "zaštićeni stanari" a islejeni su zbog sudske oidluke da se u procesu restitucije stan vrati nekadašnjim vlasnicima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
beli

pre 6 godina

kako neko kaže da su nestali silni stanovi i lokali a ps to nisu šibice pa da se stave u džep.da li ja neko izveden na sud zbog toga.hvala.n

Milan

pre 6 godina

Tako se ponašaju društveno odgovorni ljudi, svaka čast Naprednjacima.

Kiki

pre 6 godina

. Ovo me je ostavilo bez reci. Prelep gest stranke i naseg predsednika jer bi porodica ostala na ulici da njih nije bilo. Pokazali ste su vam gradjani najbitniji i jos jednom pokazali koliki ste covek

Aca

pre 6 godina

Svaka čast na ovome, opozicija bi mogla malo da se ugleda na vladajuću koaliciju.

ivona

pre 6 godina

Veoma lep gest , i humanitarna akcija koja se uradila za ovu porodicu, sto nijima znaci vise i sto im treba to , a i mi bi mogli da se oraganizujemo da uradimo nesto lepo za nijh.

Mirko

pre 6 godina

Bravo za SNS,demokrate su pokušale da manipulišu i sa ovim slučajem. Gde će im duša?

Dona

pre 6 godina

Svaka čast SNS-u na pomoći koju su pružili porodici Petrović!

Stamena

pre 6 godina

Veoma, veoma lep gest! To se ceni! A DS treba da bude sramota! Eto kako brinu o građanima!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set