• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

17.10.2017

16:25

VESIĆ: Obnovljeno 40 dečjih igrališta, do kraja godine još 17!

Beograd

VESIĆ: Obnovljeno 40 dečjih igrališta, do kraja godine još 17!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Vračar Milan A. Nedeljković i direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević obišli su danas obnovljeno dečje igralište između Mileševske, Hadži Ruvimove, Požarevačke i Ulice Tomaša Ježa

Vesić je istakao da je dečje igralište urađeno prema propisanim bezbednosnim standardima, kako se u poslednje vreme rade i sva druga dečja igrališta u Beogradu. Posebno je naveo da je uređenje igrališta urađeno u saradnji sa stanarima okolnih zgrada, koji su izneli svoje predloge za odabir rekvizita i mobilijara. 

– Reč je o participativnom urbanizmu, kako kaže struka, a ja to zovem narodni urbanizam, jer pitamo narod kakav park želi u svom okruženju – ukazao je gradski menadžer i zahvalio Opštini Vračar na dobroj saradnji u tom segmentu

Beograd.rs

On je naveo da su za poslednje tri i po godine na Vračaru uređena četiri dečja igrališta, sedam skverova i tri sportska terena. Dok je na teritoriji grada, samo 2017, uređeno 40 dečjih igrališta, a do kraja godine biće rekonstruisano još njih 17, najavio je Vesić.  

– Smatramo da poboljšanje kvaliteta života naših građana podrazumeva da u blizini zgrada u kojima žive budu uređena dečja igrališta, zelene oaze i urbani džepovi za relaksaciju starijih. Takođe da se urede prilazi zgradama, koji nekada mnogo više znače za ljude koji u njima žive, nego neki kapitalni  projekti  – ukazao je gradski menadžer. 

On je podsetio da pored obnove malih dečjih igrališta i urbanih džepova, Grad Beograd trenutno renovira neke od najvećih i najznačajnih parkova u prestonici. 

Beograd.rs

– U toku je prva faza rekonstrukcije parka na Ušću, vrednosti radova oko 240 miliona dinara, koja će se zbog obimnosti raditi u naredne dve godine. Posle ovog velikog projekta, park Ušće će postati najveći uređeni park na teritoriji Beograda, koji je do sada samo bio neuređena zelena površina. Takođe, počela je i obimna rekonstrukcija Gradskog parka u Zemunu, kao i Pionirskog parka, koji je specifičan zbog zaštićenih vrsta biljaka – ukazao je Vesić. 

Nedeljković je dodao da su Vračaru najpotrebnije zelene površine i dečja igrališta, i najavio skori završetak rekonstrukcije dečjeg igralište na uglu Timočke i Ulice Jovana Rajića. 

Obnova igrališta na Vračaru koštala je nešto manje od šest miliona dinara i finansirana je iz gradskog budžeta.   


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set