• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beoinfo/Informer.rs

18.10.2017

17:59

(FOTO) SINIŠA MALI NA UŠĆU: Završena prva faza rekonstrukcije parka!

Beograd

(FOTO) SINIŠA MALI NA UŠĆU: Završena prva faza rekonstrukcije parka!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas završne radove prve faze rekonstrukcije parka Ušće, i ocenio da će taj deo grada, naročito nakon otvaranja Muzeja savremene umetnosti, biti u potpunosti drugačiji

Obilasku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, glavni gradski urbanista Milutin Folić i direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević.

Ovaj park izgleda potpuno drugačije nego u drugoj polovini avgusta, kada su radovi počeli. Sada je prava zelena oaza sa dovoljno sadržaja za naše sugrađane. Napravili smo sedam novih igrališta – za košarku, odbojku na pesku, boćanje, badminton, a tu je i veliki broj primarnih i sekundarnih staza. Postoji i veliki broj rekvizita za teretanu na otvorenom, veliki broj česmi i svega što je potrebno građanima, kako bi njihov boravak ovde bio ugodan - istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija parka Ušće najveći je projekat koji JKP "Zelenilo - Beograd" radi od svog osnivanja, a ujedno i najveća zelena oaza sa velikim brojem sadržaja.

Beoinfo

Mali je dodao da je postavljeno 135 stubova sa osvetljenjem i 125 novih klupa, kao i video-nadzor na nekoliko mesta kako bi rekviziti bili sačuvani.

Tu je i Muzej savremene umetnosti, koji će biti otvoren u petak, i Beograd će tako dobiti još jednu kulturnu atrakciju. Konačno, nakon deset godina, otvaramo ovaj muzej i ovaj deo Beograda se potpuno menja - naglasio je gradonačelnik.

Beoinfo

On je pozvao Beograđane da posete park, ali i da dođu na otvaranje Muzeja savremene umetnosti što je, kako je rekao, jedan od najvažnijih događaja za naš grad u ovoj godini. Zahvaljujući Muzeju savremene umetnosti, dodao je Mali, Beograd postaje kulturna prestonica ovog dela Evrope.

Ovo je samo završetak prve faze radova, a do kraja godine će biti napravljen zeleni lavirint za naše najmlađe, prvi u našoj zemlji, i sigurno će biti nova atrakcija. Sledi i nastavak radova na atletskoj stazi u parku, koji su već započeti - rekao je Mali.

Beoinfo

Gradonačelnik je dodao i da će duž "Staze umetnosti", koja spaja Blok 16 i Muzej savremene umetnosti, ove i sledeće godine, biti postavljen veliki broj skulptura.

Sve je urađeno po najvišim standardima, a projekat je radio čuveni arhitekta Jan Gel. Mislim da smo uradili pravu stvar, jer je evidentno da se Beograd ulepšava iz dana u dan - zaključio je Mali.

Beoinfo

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set