• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.10.2017

12:11

SPREMITE I PLATNE KARTICE! Do kraja godine u GSP novi validatori!

Beograd

SPREMITE I PLATNE KARTICE! Do kraja godine u GSP novi validatori!

Podeli vest

Do kraja godine vožnja u gradskom prevozu će moći da se plaća bezkontaktnim platnim karticama, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić

- Kako bi se povećao udeo bezgotovinskog plaćanja, Grad je preduzeo niz aktivnosti. Do kraja godine ćemo početi da primamo beskontaktne platne kartice u javnom prevozu. I ta kartica će postati i platna kartica - rekao je Vesić i napomenuo da u Beogradu više od 500.000 ljudi koristi Bus plus karticu za vožnju.

Vesić je rekao da će grad postaviti i 150 javnih stanica za iznajmljivanje bicikala a čije korišćenje će se takođe moći plaćati platnim karticama. 

On je objasnio da se na projektu plaćanja platnom karticom u prevozu radilo godinu dana i da će u decembru biti i zvanično "pušten u rad". 

Takođe, istakao je da se u gradskom prevozu menjaju i validatori, čitači kartica. 

Sve to, rekao je Vesić, će olakšati korisćenje javnog prevoza i strancima koji nemaju potrebu da imaju Bus plus karticu nego će moći da svojom platnom karticom plate vožnju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set