• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.11.2017

07:17

(FOTO) PONOVO RADI SLAVIJA! Jutros u 4.00 normalizovan saobraćaj u Ruzveltovoj, Trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja!

Beograd

(FOTO) PONOVO RADI SLAVIJA! Jutros u 4.00 normalizovan saobraćaj u Ruzveltovoj, Trgu Slavija i Bulevaru oslobođenja!

Podeli vest

Posle 180 dana od početka radova, kako je i bilo predviđeno ugovorom, danas u 4.00 su u saobraćaj pušteni Trg Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova ulica, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. Vesić prisustvovao otvaranju rekonstruisane Slavije i napravio prve fotografije...

- Kada je pre 180 dana počela rekonstrukcija tih velikih saobraćajnica, znalo se da će to izazvati određene promene u saobraćaju, jer je Beograd grad u kome rekonstrukcija bilo koje velike saobraćajnice menja uobičajen način života ljudi - rekao je Vesić za Tanjug.

G. Vesić

- Trudili smo se da ovaj posao uradimo u najkraćem mogućem roku. Rekonstrukcija je urađena temeljno i ozbiljno, promenjene su sve instalacije, dodate nove trake - u Bulevaru oslobođenja imamo novu traku. Slavija je urađena tako da je prohodnija za saobraćaj i pešački prelazi više se ne nalaze na samoj Slaviji, a izmeštene su i autobuske stanice - pojasnio je Vesić.

G. Vesić
G. Vesić
G. Vesić

Osim toga, u Ruzveltovoj ulici i Bulevaru oslobođenja napravljene su biciklističke staze, naveo je gradski menadžer i ocenio da je posao urađen dobro i po svim najvišim standardima.

- Još jednom se izvinjavam građanima zbog gužvi koje su bile svih ovih šest meseci, ali Beograd je grad koji decenijama niko nije sređivao i vapi za tim da se uređuje - rekao je Vesić.

Navodeći da će se uređivanje Beograda nastaviti i narednih godina, on je naveo da će se raditi rekonstrukcija Trga Republike, izgradnja četiri podzemne garaže, te rekonstrukcija ulice Kneza Miloša koja će se raditi već sledeće godine.

- Verujem da ćemo, ako svi zajedno budemo učestvovali u ovome, jednog dana uživati u lepšem gradu nego što je danas. Naš grad zaslužuje da se uredi. Konačno imamo i vlast i novca da uređujemo grad, da sređujemo fasade, ulice i zaslužili smo da Beograd bude prava moderna evropska prestonica u kojoj će život građana biti bolji, a ovo što je danas urađeno samo je još jedan korak u tom pravcu - zaključio je gradski menadžer.

Tačno u 7.00 počela je da radi i muzička fontana na Slaviji, jedna od najlepših u Evropi.

G. Vesić
G. Vesić

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set