• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2017

13:24

VESIĆ: Žitelji Borče dobili nov prostor za odmor, deca igralište

Beograd

VESIĆ: Žitelji Borče dobili nov prostor za odmor, deca igralište

Podeli vest

Javno komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" završilo je uređenje međublokovskog prostora u ulici Ratnih vojnih invalida u palilulskom naselju Borča, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića radovi su koštali oko pet miliona dinara

- U ovaj prostor, koji je godinama bio potpuno devastiran, uložili smo oko pet miliona dinara i napravili dečje igralište po svim standardima, sa prostorom za odmor, odnosno nešto što je važno za stanovnike ovog dela Beograda i leve obale Dunava - rekao je on novinarima i dodao da se Grad Beograd zaista trudi da uredi što više zelenih površina, sportskih terena, urbanih džepova, jer to podiže kvalitet života ljudi.

Vesić je rekao i da je važno da se uređuju prostori u okolini stambenih zgrada, jer to podiže kvalitet života.

- Jedna stvar su veliki projekti, oni su važni za grad i mi njih moramo da realizujemo. Međutim, za nas je od značaja da svaki deo grada dobije neki uređen prostor, javni prostor i da on bude čuvan onako kako treba. Sad je važno da građani ovo čuvaju, jer se cesto dešava da kada se uredi neki prostor, posle nekoliko meseci ne bude onakav kakav je - naveo je gradski menadžer.

Informer

Podsetivši da je u poslednje tri i po godine JKP "Zelenilo Beograd" u glavnom gradu uredilo 151 prostora, on je naveo da su među njima 71 dečje igralište, 28 teretana na otvorenom, 21 park, skver i "urbani džep", 26 sportskih terena i pet zona za kućne ljubimce.

- U to ne ulaze veliki parkovi koje radimo kao što su Pionirski park i park Ušće koji se trenutno rade - naveo je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio Gradu koji je odvojio novac da se na teritoriji te opštine uredi osam dečjih igrališta, pet teretana na otvorenom, dva sportska terena, tri skvera i jedan park za kućne ljubimce.

- Važno je da podstičemo ovakve projekte, da uređujemo naše zelene površine i da omogućimo deci da imaju gde da se igraju i kvalitetno provode slobodno vreme. Ujedno šaljemo i poruku onima koji misle da mogu da unište nešto što se napravi da će se drzava zasigurno obračunati sa njima - naglasio je Jovičić.

Informer

Kako je rekao, tražiće asistenciju policije u svakoj budućoj prilici jer navodi da je napravljeno nekoliko uređenih prostora na teritoriji Palilule, a neki su vrlo brzo uništeni.

Obnovom međublokovske površine u Borči građani su dobili uređen, prijatan prostor na kome mogu da provode svoje slobodno vreme, a najmlađi novo, moderno dečje igralište sa novim rekvizitima za igru.

Rekviziti su ugrađeni na gumenoj podlozi površine 180 metara kvadratnih što će omogućiti bezbedniju igru. Na platou za igru dece postavljene su ljuljaška, vrteška, klackalica, tri njihalice i info tabla sa informacijama o upotrebi rekvizita.

Na prostoru za miran odmor ugrađena su dva šahovska stola sa tablama i klupama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gago

pre 6 godina

super je sve to ali daj uradite najvaznije sto treba ljudima kanalizacija zalosno da ludi u 21 veku zive u borci a nemaju kanalizaciju ili gradski prevoz nesto sto je najbitnije za zivot...poz....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set