• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2017

15:53

(FOTO) VESIĆ: Izdato 115 hiljada senior kartica!

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Izdato 115 hiljada senior kartica!

Podeli vest

U knjižarama „Delfi” i „Laguna” vlasnici senior kartice mogu da ostvare popust od 20 odsto na sva „Lagunina” izdanja, a na izdanja drugih izdavača 10 procenata, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić

On je dodao da se sve veći broj kompanija pridružuje senior programu, a sada je to i kompanija „Laguna” kao i da je ovaj program sve popularniji. 

Više od 100 kompanija se priključilo do sada, u ovom trenutku je u pitanju više od 400 prodajnih mesta, ne računajući četrdesetak prodajnih mesta „Lagune”. Za nas je takođe važno da sve više penzionera uzima senior karticu. Do sada je 115.000 penzionera na teritoriji Beograda preuzelo ovu karticu. Ako se zna da u našem gradu ima oko 407.000 penzionera, to je oko 27 odsto, što samo pokazuje da su i oni sami prihvatili karticu, rekao je Vesić.

On je za TV Pink podsetio da je kartica besplatna, da penzioneri mogu da je dobiju u gradskim opštinama, klubovima za stare, ali i na kuću ukoliko pozovu kol-servis. 

Promo

Oni nemaju apsolutno nikakav trošak oko izdavanja ili održavanja kartice, a u više od 100 kompanija ostvaruju zaista značajne popuste koji mogu da im olakšaju život i da im se na taj način životni standard poboljša.

Trudimo se da što više uradimo za naše starije sugrađane. Podsetiću da je Vlada Srbije početkom novembra donela Odluku o isplati jednokratne pomoći penzionerima, a od 1. januara sve penzije će biti povećane za pet odsto, što znači da će više od 86 odsto penzionera imati veće penzije nego 2013. godine. Oni su izneli najveći teret reformi i mi se zaista trudimo i kao grad i kao društvo da uradimo sve da njihov život u „trećem dobu” bude lepši i kvalitetniji, istakao je gradski menadžer.

On je naglasio da postoji čitav niz drugih programa za starije sugrađane, organizuju se besplatni izleti, edukacije, korišćenje sportskih centara, gerontodomaćice, preneo je Beoinfo.

Trudimo se da pokažemo da smo zrelo društvo koje se odgovorno ponaša prema svojim najstarijim sugrađanima. Po tome se meri da li smo moderno društvo, pre svega u odnosu prema najstarijima, najmlađima i manjinama, rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set