• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

01.12.2017

09:49

BEOGRAD SPREMNO DOČEKUJE ZIMU! Mali: Očekujem nikad bolji i efikasniji rad celokupne Zimske službe

Beograd

BEOGRAD SPREMNO DOČEKUJE ZIMU! Mali: Očekujem nikad bolji i efikasniji rad celokupne Zimske službe

Podeli vest

Beograd je potpuno spreman za zimu i prve padavine koje su najavljene za vikend, izvršen je remont mehanizacije i obezbeđene dovoljne količine soli, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali

On je precizirao da je spremno 156 vozila, 32 građievinske mašine i 95 posipača, kao i da je "na lageru" 19.000 tona soli, od koje će do kraja dana određena količina biti distribuirana svim opštinama, za mesne zajednice i građane.

Mali je jutros, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem, predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem i zamenikom Andrejom Mladenovićem održao operativni sastanak sa svim direktorima javno-komunalnih preduzeća u bazi Zimske službe "Beograd-puta" uoči najavljenog prvog snega u gradu.

- U narednih nekoliko dana ne očekujemo veliki sneg, možda do pet centimetara u nedelju, ali smo potpuno spremni - rekao je Mali novinarima nakon sastanka.

(FOTO) VESIĆ: Izdato 115 hiljada senior kartica!

Podsetio je da je "Beograd-put" prvi put posle deset godina nabavio deset novih kipera - velikih kamiona koji će brže i efikasnije čistiti sneg sa ulica.

- Očekujem nikad bolji i efikasniji rad celokupne Zimske službe, a svi zajedno smo tu, da kao tim obezbedimo da grad, u što kraćem periodu ukoliko i kada bude snežnih padavina, bude očišćen na pravi način - rekao je Mali.

VESIĆ: Žitelji Borče dobili nov prostor za odmor, deca igralište

Gradonačelnik je dodao da je Zimska služba danas u prvom stepenu prioravnosti, a da će u subotu ući u drugi stepen.

- To znači i više angažovane mehanizacije, a ako bude potrebe u nedelju, biće na snazi i treći stepen angažovanja - rekao je Mali. 

Inače, Zimsku službu čine sva javno-komunalna preduzeća.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set