• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ A.T.

07.12.2017

13:15

KONAČNO ŠINE PREKO MOSTA NA ADI! Od Novog Beograda do Banovog  Brda za 10 minuta!

Beograd

KONAČNO ŠINE PREKO MOSTA NA ADI! Od Novog Beograda do Banovog Brda za 10 minuta!

Podeli vest

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda objavila je poziv za prikupljanje ponuda za postavljanje tramvajskih šina preko Mosta na Adi

Istovremeno, podseća, u Direkciji za građevinsko zemljiste raspisano je još deset različitih tendera među kojima su veliki tenderi vrednosti oko 300 miliona dinara. To su tenderi, naveo je Vesić, poput izgradnje kanalizacije u Batajnici, zatim, tender za završetak Jelezovačkog kolektora na Banjici koji će omogućiti da se Jajinci i okolna naselja priključe na kanalizaciju. Zatim, raspisan je i tender za postrojenje za preradu otpadnih voda u Međulužju koji je takođe objavljen. 

- Tako ukazujemo da vodimo računa i da pokušavamo da rešimo infrastrukturu u glavnom gradu i na taj način rešimo probleme sa kanalizacijom, vodovodom, javnim prevozom, preradom otpadnih voda - zaključio je gradski menadžer.

Poziv će, kako je rekao gradski menadžer Goran Vesić, biti otvoren do 20. januara naredne godine.

- U pitanju je veliki projekat čija je vrednost oko dve milijarde dinara i kojim će se izgraditi 2,7 kilometara šina sa obe strane mosta. To je onaj prostor koji sada izgleda prazan a koji je od kada je most izgrađen, predviđen za postavljanje tramvajskih šina - naveo je Vesić i dodao da je sada "konačno" došlo do toga da se krene sa realizacijom. 

Ono što je za Beograđane bitno iz tog projekta, ističe gradski menadžer, jeste to što će se povezati Banovo Brdo i Novi Beograd, a put tramvajem između ta dva dela grada, skratiti na 10 do 15 minuta. 

Osim samog postavljanja šina, kaže, predviđena je i izrada kompletnih prilaza šina, i to iz Radničke ulice, kako bi se spojile sa postojećim šinama na Banovom Brdu i s druge strane, na Novom Beogradu, prema šinama koje sada prolaze pored mosta Ulicom Jurija Gagarina, odnosno Đorđa Stanojevića. 

Na novoj tramvajskoj trasi, naveo je, predviđena su dva stajališta "Blok 42" na novobeogradksoj strani i "Petlja Radnička" odmah nakon glavnog raspona Mosta na Adi, na desnoj obali Save. 

Oba stajališta su, kazao je Vesć, izgrađena i njihova dužina je 75 metara. 

Gradski menadžer objašnjava da se Grad odlučio za širenje tramvajske mreže jer ona dugo nije bila proširivana, ali još važnije, jer su tramvaji ekološki prihvatljiviji. 

- To sve govori u prilog tome da se kao Grad sve više okrećemo ekološkim vidovima prevoza. Prošle godine smo kupili četiri električna autobusa i pokazali da lako dajemo primat onim vozilima koja ne koriste gorivo - rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set