• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BKTV NEWS

13.12.2017

11:33

PALILULCI ČISTE KANALE NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Zatrpani su smećem i fekalijama i godinama unazad nisu čišćeni!

Beograd

PALILULCI ČISTE KANALE NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Zatrpani su smećem i fekalijama i godinama unazad nisu čišćeni!

Podeli vest

Prva akcija u okviru ovog projekta je čišćenje kanala u Kotežu u Ulici Sutjeska osma, dužine 383 metra. Radove, za koje je opština izdvojila 3.800.000 dinara do kraja godine, obišao je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić

Kao što se vidi nehumani su uslovi, kanali su zatrpani i godinama unazad nisu čišćeni, ima dosta fekalija u tim kanalima koje moramo sada izvaditi i tretirati postupkom remedijacije tj. sanacijom zagađenog zemljišta, rekao je Jovičić.

On je istakao da će u sledećih petnaestak dana biti očišćeno gotovo kilometar i osamsto metara kanala na levoj obali Dunava i apelovao na građane da ne sprovode cevi iz domaćinstva u kanale kad oni budu očišćeni.

VESIĆ U OBRENOVCU: Radimo zajedno i rešavamo probleme!

- Apelujem na građane da ukoliko su ubacili neku cev iz domaćinstva u kanal da to više ne čine, jer nemoguće je živeti u uslovima gde vam je septička jama gotovo ispred kuće i gde se zgrade i kuće priključuju na ove kanale. Mi ćemo se kao Opština potruditi, uprkos skromnim nadležnostima, da očistimo ove kanale, da pokušamo da imamo zdravu okolinu za život i zato tražimo i podršku građana da čuvamo naše zelene površine u budućnosti - naglasio je Jovičić.

Tanjug

Tom prilikom je najavio da će u budžetu za 2018. godinu biti izdvojeno više od šest miliona dinara za ovu namenu.

- Očekujemo da očistimo još dva i po do tri kilometra ovih kanala. Ukupno će to biti oko pet kilometara kanala, što će omogućiti građanima bolji, lakši, i rekao bih zdraviji život u ovom delu Palilule - istakao je Jovičić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set