• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

20.12.2017

18:36

NOVO LICE PRESTONICE Mladenović: Budžet garantuje da će 2018. biti godina procvata!

Beograd

NOVO LICE PRESTONICE Mladenović: Budžet garantuje da će 2018. biti godina procvata!

Podeli vest

Gradski budžet za 2018. godinu, o kojem će se raspravljati na sednici beogradskog parlamenta 21. decembra, garantuje dalji nastavak razvoja i procvat grada

Budžet je razvojnog i investicionog karaktera, čija visina je više od sto milijardi dinara, i mi smo zadovoljni planiranjem prihoda i rashoda, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je naglasio "imamo stabilnost budžeta, nove investicije poput rekonstrukcije bulevara u narednoj godini, započeli smo projektovanje i tehničku dokumentaciju za novi kombinovani most na Savi" i dodao da su veliki planovi čelnika Beograda za 2018. godinu.

- Planirana su dva tunela, proširenje pešačkih zona, nastavak izgradnje vodovoda Makiš - Mladenovac, nastavak desetogodišnjeg plana izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže pokrivanjem celog grada. Naravno, tu je i izgradnja saobraćajnica - objasnio je Mladenović.

On je istakao da je 2017. godina bila rekordna, da nikad toliko novca nije uloženo, ali da trend nije samo rekonstrukcija velikih bulevara, već sredstva idu i za obodne delove grada, gde je, u saradnji sa gradskim opštinama, urađeno na stotine kilometara puteva, što je potvrda da se Beograd brže i ravnomernije razvija.

- Svako naselje danas zna kada će biti rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža. Smatram da je to veoma važno za svakog stanovnika Beograda, a predlog budžeta za narednu godinu omogućiće nam da svi ti projekti budu uspešno nastavljeni  i realizovani - rekao je Andreja Mladenović.

DEDA MRAZ NA AVALI! Zabava za mališane u nedelju na krovu Beograda!

Godina na izmaku biće upamćena po kapitalnim investicijama, ali i rekordna po broju posetilaca u Beogradu, jer se glavni grad bliži broju od milion gostiju, a prava navalica očekuje se uoči i za vreme novogdišnjih praznika i koncerata koje Beograd organizuje na trgovima.

Beograd.rs

- Taj rast u odnosu na 2016. godinu veći je 20 odsto, a u odnosu na 2015. godinu i još više. Reakcije na novogodišnju ponudu su veoma dobre, Beograd je bezbedan i otvoren grad, gde ljudi imaju mogućnost za dobru zabavu, provod i gde mogu da vide turističke atrakcije glavnog grada. Mi smo planirali puno manifestacija, nije dovoljno da turisti samo dođu, tu moraju biti i sadržaji koji će ih privući. Posebna pažnja posvećena je deci, otvoreno je nekoliko klizališta, "Future" park na sajmu, a mi ćemo nastaviti i posle novogodišnjih koncerata da od 4. januara organizujemo posebne programe na platou ispred Hrama Svetog Save koji će biti prikladni i mestu i vremenu. To je period hrišćanskih praznika, Badnjeg dana, Božica, slava, dočeka Srpske nove godine, pa sve do Svetog Save. Biće puno koncerata na platou koji će biti deo "Beogradske zime" i to će biti jedno od atraktivnih i zanimljivih mesta pored "Trga otvorenog srca", "Trga bajki" kod zgrade opštine Zvezdare, ispred tržnog centra u Rajićevoj, tako da će posetioci moći da uživaju u raznovrsnom programu prilagođenom svežim ukusima - poručio je zamenik gradonačelnika Beograda.

(FOTO) GORAN VESIĆ: Od 22 stanarske garaže rekonstruisano deset!

Posle završetka kapitalnih radova na Slaviji i u Ruzveltovoj ulici, gradski čelnici najavljuju sledeće valike projekte za narednu godinu:

- Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša: Jedna od najprometnijih saobraćajnica u gradu trebalo bi da dobije još jednu, šestu traku, kako bi u svakom trenutku imala po tri u oba smera, a između bi se nalazilo razdelno ostrvo sa cvećem; planirana je i gradnja garaže ispod ulice sa više od 400 parking mesta.

- Rekonstrukcija Karađorđeve ulice: Već je u toku izgradnja pešačke pasarele koja će povezati Kalemegdan i Savsko pristanište; to je samo deo radova koji se očekuju u ovoj prometnoj ulici.

MALI: O taksi za prinudne upravnike do 15. januara

- Centar grada se spušta na dve velike reke: Pored izgradnje kompletne pešačke zone, jedan koridor ide od Kalemegdana preko nove pasarele kod Beton hale, a drugi prilaz biće od Sava promenade preko rekonstruisane Karađorđeve ulice.

- Izmeštanje stare železničke pruge oko Kalemegdana: Železnički tunel postaće prostor za javne, kulturno-umetničke i komercijalne sadržaje, a najveća promena biće tramvajske šine koje će se pomeriti ka reci, kao i kompletna ulica. Planirano je da trotoari pored zgrada budu prošireni četiri do pet metara i popločani granitnim pločama.

Beograd.rs

- Bolji prilaz "Beogradu na vodi": U skladu sa usvojenim prostornim planom projekta, desna saobraćajna traka, koja obilazi stub Brankovog mosta, postaće dvosmerna saobraćajnica produžena ka Savskom amfiteatru.

LIČNOST U ŽIŽI! NAJEVROPLJANIN MILUTIN FOLIĆ: Potvrda da se u Beogradu dobro radi!

- Sanacija, adaptacija i rekonstrukcija Narodnog muzeja.

- Novo ruho vrata Tašmajdana: Prostor ispred Crkve Svetog Marka, na kojem su se do sada nalazili taksi stajalište i parking, biće pretvoren u pešački plato sa novim granitnim pločama i zelenim površinama, kao svojevrsna vrata ka Tašmajdanu. Radov bi trebalo da budu završeni krajem januara 2018.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set