• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

23.12.2017

11:47

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK: Napadaju jelku i novogodišnju rasvetu, A BEOGRAĐANE SU PODZEMNIM KONTEJNERIMA ZADUŽILI ZA 250 MILIONA!

Beograd

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK: Napadaju jelku i novogodišnju rasvetu, A BEOGRAĐANE SU PODZEMNIM KONTEJNERIMA ZADUŽILI ZA 250 MILIONA!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević gostovao je na televiziji Pink i govorio o navodnoj aferi "novogodišnja jelka"

Vučićević je podsetio je da je 169 miliona dinara potrošeno na podzemne kontejnere od strane Dragana Đilasa, a da sa kamatama kontejneri koštaju više od 250 miliona dinara.

- U pismu Đilas i svi koji kritikuju jelku kažu da su uradili mnogo za GSP i da su kupili autobuse. Jedan Solarisov autobus plaćen je 280 hiljada evra, a svi zajedno koštali su 65 miliona evra. Ikarbus je ponudio 50.000 evra manje na tenderu, ali je ponuda odbačena. Tako je uništen srpski Ikarbus i srpska privreda. Danas, na sreću, ponovo kupujemo Ikarbus autobuse - rekao je Vučićević za Pink.

printscreen

- Tužilaštvo je pokrenulo istragu o jelci, a tri godine ne pokreće istragu o tome odakle Vuku Jeremiću stan od milion evra na Vračaru. Zašto to nije tema? Odakle Saši Jankoviću Audi A8 od 120.000 evra ili odakle mu gliser? O tome se ne priča, ali glavna tema je jelka - kaže Vučićević.

Da nije uložen novac u novogodišnju rasvetu, kako ističe, mnogi bi pitali zašto to nije učinjeno.

- Danas na Terazijama teško možete da čujete srpski jezik. Sve vrvi od stranaca! Beograd je najlepše okićen grad u regionu i zato je gradska kasa u suficitu. Siniši Malom svi priznaju da je smanjio dug Grada Beograda za 500 miliona evra. Uradio je veliki posao za Beograd i žao mi je što ga neki nisu energičnije branili. Jelka je danas velika afera, ali niko ne zna da nije plaćena 83.000 evra kao što se govori, već 69.000 evra sa ukrasima i garancijom od 10 godina. Zbog medijske hajke nije nas koštala ništa - podsetio je Vučićević, dodajući da je jelka visoka 17,5 metara, a široka 6,30 metara.

printscreen

Na jelci se nalazi 17.530 led dioda i ukrašena je sa 680 komada ukrasa.

- Dobio sam informaciju direktno iz firme Keep Light i svako ko je hteo mogao je da dobije informaciju o jelci. Keep Light je firma koja postoji od 1997, a posluje sa gradom od 1999. godine. Dragan Đilas i Nenad Bogdanović su upravo od ove firme kupili najviše proizvoda, iako je nazivaju naprednjačkom - rekao je Vučićević.

On je rekao da je na tenderu nuđena estonska jelka od 60.500 evra, poljska od 80.985 evra, a da jelka domaće firme košta 69.000 evra sa porezom i carinom.

- Prošlogodišnja jelka je plaćena 83.000 evra, a ova jeftinija je otvorila ideju za napad pred izbore. Siniša Mali je odreagovao tražeći poništenje ugovora, mada bez razloga. Firma Keep Light rešila je da pokloni jelku i izbegne medijsku hajku - rekao je Vučićević.

printscreen

Poređenja radi, kako je istakao, jelka u Rimu plaćena je 48.600 evra, ali je reč o prirodnoj jelci koja iz tog razloga traje samo jednu godinu. Jelka u Varšavi košta 97.000 evra, u Italiji je za jelku visine 31 metar plaćeno 400.000 evra

- Jelka ispred Rokfeler centra, koju su poredili sa jelkom u Knez Mihailovoj, košta 500.000 dolara, dok 25.000 dolara košta samo jelka, bez ukrasa - rekao je Vučićević.

Novogodišnja rasveta, kako je objasnio, direktno donosi novac u budžet.

- Ne valja im osvetljenje, urađene fasade, otvaranje fabrika, hotela, smanjena nezaposlenost. Trenutno je nezaposleno 88.000 Beograđana i to je najniža nezaposlenost u istoriji. Njihova ideja je verovatno bombardovanje Slavije i raketiranje Beograda na vodi - zaključio je urednik Informera.

POGLEDAJTE GOSTOVANJE DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA NA TV PINK




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dobi

pre 6 godina

Mi sa našim standardom nikako se ne mozemo porediti sa cenama jelki u EU-im metropolama a kamoli sa kaubojima i Rokfelerom,nihova jelka moze da kosta i par miliona, nasa ne sme da prelazi cenu od najvise10-20 hilj.evra i to sa rasvetom,jer to je nasa realnost.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set