• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.12.2017

16:03

BEOGRAD ISPLIVAO IZ DUGOVA, NA RAČUNU 14 MILIJARDI: Gradonačelnik Siniša Mali ponosan na postignute rezultate!

Beograd

BEOGRAD ISPLIVAO IZ DUGOVA, NA RAČUNU 14 MILIJARDI: Gradonačelnik Siniša Mali ponosan na postignute rezultate!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ponosan je rezultatima ostvarenim u poslednje tri i po godine. Prvi čovek prestonice tvrdi da grad više ne grca u dugovima, da je vraćeno 500 miliona evra dugova koje je nazidala prethodna vlast, da budžetski deficit smanjen tri puta i da je sada na računu grada 14 milijardi dinara, što garantuje nove investicije i otvaranje novih radnih mesta

- Naše javne finansije su potpuno stabilne i to je osnova za nove investicije, a mi u ovom trenutku na računu grada imamo 14 milijardi dinara. Taj novac investiramo u putnu infrastrukturu, kanalizaciju i vodovod, ali i u nove vrtiće, tu su i socijalna davanja. Posebno smo ponosni što smo vratili sve dugove za socijalu, pa Grad Beograd više ne duguje ni dinar. Uspeli smo za tri i po godine da dovedemo nezaposlenost na najnižu brojku u istoriji. Sada je taj broj 88.120, a 2013. godine je iznosio oko 109.000, što je ogroman uspeh i to pokazuje da smo bili u pravu kada smo se borili za nove investicije i svako novo radno mesto - rekao je Siniša Mali gostujući na TV Hepi.

Gradonačelnik je istakao da prilikom rasprave o budžetu nije nađeno ništa što bi bilo zamerka, pa je zato u prvi plan stavljena novogodišnja jelka o kojoj je izneto niz neistina. 

- Čitava priča oko jelke nastala je u trenucima kada smo u Skupštini grada branili predlog budžeta. Tom prilikom su izneti neistiniti podaci vezani za cenu, kao i da je najskuplja na svetu. Jelka iz 2016. godine plaćena je 12 miliona dinara, odnosno više nego ovogodišnja, a sada se nalazi na Trgu Slavija. Želimo jelku od 18 metara, želimo da grad bude ukrašen i da nastavi da privlači turiste kojih nikada nije bilo više u Beogradu, jer grad planira da tokom novogodišnjih praznika od turizma zaradi 24 miliona evra - rekao je Mali.

JOVIČIĆ: Najveća pohvala za naš rad je Hala Pionir puna sreće i dečijih osmeha!

Jelka visine18 metara izgleda kao zgrada od šest spratova, teška je gotovo tri tone, ima 80.220 grama aluminijumske podloge i 860 ukrasa. 

- Na tenderu je pobedila firma "Kip lajt", koja sa Beogradom posluje od 1999. godine i najviše zaključenih ugovora ima iz perioda prethodne vlasti. Jelka ima garanciju na 10 godina i očekujemo da će najmanje toliko još krasiti Trg republike u vreme novogodišnjih praznika. Kompanija "Kip lajt" je doniranjem jelke pokazala da kao i svi Beograđani voli svoj grad. Potpuno je normalno da svaki evropski, svetski grad želi da ima što lepšu i višu novogodišnju jelku. Kupovina jelke nije trošak, već investicija, jer će trajati najmanje 10 godina - naglasio je gradonačelnik.

On je podsetio da je projektom "Beograd na vodi" naš grad postao najveće gradilište u Evropi. 

POČINJE IZGRADNJA BEOGRADSKOG METROA! Gradonačelnik Siniša Mali potpisao dokument koji približava početak radova!

- Građani već sada imaju jednu od najlepših promenada u Evropi, a veliki broj investitora dolazi u Beograd pa smo tako za ove tri i po godine dali građevinskih dozvola za više od dva miliona kvadrata, a prethodna vlast duplo manje. Gradi se i u centru grada, ali i u Lazarevcu, Mladenovcu - rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je posebno istakao da grad nastavlja da vodi odgovornu socijalnu politiku i naveo da sada prvi put u Beogradu postoje lični pratioci za 330 dece sa smetnjama u razvoju, a sledeće godine biće ih za 380 mališana. 

Beograd.rs

NOVO LICE PRESTONICE Mladenović: Budžet garantuje da će 2018. biti godina procvata!

On je podsetio da je u junu počela isplata svakoj porodilji po 10.000 dinara i da se nikome više ne duguje, podsetivši da je prošla gradska vlast samo za isplatu trudnicama ostala dužna 386 miliona dinara, koje je isplatila sadašnja gradska vlast.

- Mi smo u budžetu za narednu godinu planirali još 10.000 dinara za svaku porodilju sa prvim detetom. Krenuli smo u ulepšavanje grada, Savski amfiteatar, Slavija, Kosančićev i Obilićev venac bili su ruinirani. Danas imamo jednu od najlepših promenada u Evropi i jedan od najvećih projekata u ovom delu Evrope. Na Obilićevom vencu nema više automobila, ceo prostor je uređen, takve su i ulice Vuka Karadžića, Rajićeva, ugao Kralja Milana i Kralja Milutina gde se gradi "Hilton", tu je i "Meita", jedna od najmodernijih fabrika koja će iduće godine zaposliti još hiljadu ljudi. Uredili smo gradske fasade, otvorena je "Ikea", ulepšavamo grad i važni su nam postignuti rezultati - istakao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je naglasio da Pionirski grad dugo nije bio mesto za decu, već su tu bile skele za rijaliti šou. Podsetio je da je za repliku Terazija na Novom Beogradu prethodna gradska vlast dala 600.000 evra. 

- Podzemni kontejneri su, takođe, loša investicija. Nas sada kritikuju za ono što smo uradili i zbog toga što pokazujemo koliko volimo Beograd. Kada govore o rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra, kažu da je to finansirano sa 0,2 odsto kamate, što nije istina. U pitanju je ogromna kamata, prva tranša je bila 3,70 odsto, druga 4,4 odsto. To je bila politika prethodne vlasti, da zaduže grad što više - objasnio je Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, ova gradska vlast je u protekle tri i po godine pokrenula projekte koje su Beograđani sanjali decenijama, posebno ističući "Beograd na vodi".

Tanjug/Printskrin

- Jedna od takvih tema je i metro. U svom godišnjem izveštaju sam već rekao da ako budemo dovoljno posvećeni i usmereni ka tome, dosanjaćemo i taj san. Potpuno je realno da 2020. godine počne izgradnja metroa. Prva linija je od Makiškog polja do Mirijeva preko centra grada, a druga od Ustaničke do Zemuna. Te dve linije predstavljaju rešenje saobraćajnih problema u Beogradu. To bi bio i dodatni izvor rasta za srpsku i beogradsku ekonomiju. Ta investicija je vredna oko dve milijarde evra, 22 kilometra je duga prva linija, a druga 19,8 kilometara. Mi već imamo "Bg voz" koji svakodnevno koristi 40.000 građana. Metro se u to potpuno uklapa kako bismo pokrili ceo grad - naglasio je Mali.

SVAKI POPUST DOBRO DOĐE! Siniša Mali: Penzioneri zadovoljni senior karticama!

Gradonačelnik je naveo da je nedavno zajedno sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem potpisao sporazum, te da je počela da se radi prifizibiliti studija koja će do septembra naredne godine biti završena. Nakon toga kreće studija izvodljivosti i projekat finansiranja metroa. Sve to se radi, dodao je Mali, uz pomoć Vlade Republike Srbije i podršku predsednika republike, jer Grad Beograd ne može sam da "iznese" tako veliku investiciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VANJUSKA

pre 6 godina

POSLE ONOLIKIH DUGOVA BIVSE VLASTI OVO JE ZA SVAKU POHVALU!

Kesa brate 72

pre 6 godina

Svaka cast gradonacelniku Sinisi Malom koji je uspeo uz pomoc drzave da postavi Beograd na zdrave noge.Funkcija koju ima opravdao je u potpunosti.Uspeli su da izvuku grad iz siromastva posto ga je prethodna vlast zakovala na dno.Sada ce jos vise investitora dolaziti u Srbiju i Beograd.Dolazice svi vise turista i to ce biti dobro za celu drzavu jer ce puniti kasa.Bice dosta novih radnih mesta,nadamo ce da ce graditi i metro u sto skorijem roku.Pomoc trudnicama,socijalno ugrozenim gradjanima,bice novih vrtica.A sto se tice jelke ti je poklon i nije ona uzeta da godinu dana pa ce opet nova sledece godine,sa ovom jelkom moze sledecih par godina da se koristi.Sve u svemu josm jednom svaka cast kako se ulaze u Beograd.

Mira

pre 6 godina

Ponosni smo na sve sto je u nasem gradu uradjeno do sada.

Jelena

pre 6 godina

I treba da bude ponosan, i ako je kupio jelke, ja ga podržavam.

maja

pre 6 godina

Beograd je sada stabilan i finansijski zdrav grad,a trebalo je puno rada i odricanja da se sve to postigne!

jelica

pre 6 godina

Ovakvi rezultati ohrabruju,imamo grad za ponos,prelep !

Ankica

pre 6 godina

Ovu vest treba da objave svi portali... Na taj način je jedino moguća sloboda informacija. Kako se sada Danas ili B92 neutrkuju da ukradu ovu vest..

Goran

pre 6 godina

Ovo su rezultati ne samo dobre vlasti u prestonici, već i građana, bez čije podrške ovakvi rezultati ne bi bili mogući ni na prvom mestu.

Ankica Dobra

pre 6 godina

Beograd je sada stao rame uz rame sa drugim velikim prestonicama Evropske Unije. Konačno smo kadri da pariramo po investicijama i po kvalitetu života i drugim metropolama Evrope..

Vlada

pre 6 godina

14 milijardi u plusu? To je lepo čuti. Eto kako grad prosperira kad na čelu ima radne i vredne ljude. Za razliku od žutih.

Neda

pre 6 godina

Rezultati koje je postigao su odlični zato toliko i smeta ovim recikliranim opozicionarima.

Emilija

pre 6 godina

Tako to biva kada gradonacelnik radi odgovorno svoj posao u sluzbi grada i gradjana, stiti njihove interese a ne kao Djilas gledao samo svoje interese grad i gradjani nisu bitni.

lidija

pre 6 godina

Covek koji je izvukao Beograd iz duga,treba biti los covek pa mu nepriznati da je uradio veliki posao,Beograd je nikad lepsi,ispunjen stranim turistima,suficit u budzetu.Ko god da ga zameni na mestu gradonacelnika ima ce veliku odgovornost da ga dostigne.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set