• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.12.2017

15:42

MUP NIJE POSTAVIO KAMERE! Stefanović: Mi stare menjamo novim, tako će policija biti efikasnija

Beograd

MUP NIJE POSTAVIO KAMERE! Stefanović: Mi stare menjamo novim, tako će policija biti efikasnija

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je obraćanje potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića na današnjoj sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, koje se odnosilo na postavljenje video nadzora, potpuno netačno interpretirano u pojedinim medijima, što se lako može ustanoviti pregledom snimka sednice

Ministar Stefanović je jasno rekao da je u Beogradu, u okviru pilot projekta „Bezbedan grad“, započeto obnavljanje video nadzora koji u prvoj fazi isključivo podrazumeva zamenu starih kamera. Ministar je nedvosmisleno precizirao da to podrazumeva isključivo zamenu kamera MUP-a koje već postoje u Beogradu, a ne i postavljanje kamera na novim lokacijama, kako su neki mediji preneli, dodavši da je „time rešena misterija kamera koje su prethodnih dana postavljene širom prestonice“.

- Prva faza podrazumeva zamenu starih kamera, dakle isti broj kamera koji postoji danas u Beogradu biće samo zamenjen novim kamerama, neuporedivo veće rezolucije, koje imaju mogućnost ne samo povećane rezolucije i boljeg zumiranja tablica, već upotrebe novog softvera koji će moći da detektuje automatski tablice, vozila, čak ukoliko se to bude pokazalo svrsishodno, naravno u skladu sa našom zakonskom regulativom, i softver za prepoznavanje lica - rekao je ministar Stefanović na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

STEFANOVIĆ: Biće još smena u niškoj policiji

On je precizirao da će policija time moći mnogo efikasnije da vrši pretragu lica za kojima sudovi raspisuju potrage, naravno veoma oprezno u skladu sa našim propisima.

- Zato predlažemo i nove zakone koji faktički omogućavanju vođenje različitih evidencija u skladu sa zakonom, da time ne narušimo lična prava građana, a da učinimo da policija bude efikasnija. Umesto da imamo policajce koji će danonoćno dežurati na nekoj raskrsnici, to će raditi kamera koja će blagovremeno davati podatke. Mi ćemo, u naredne tri godine, proširiti taj broj kamera, ne samo u Beogradu - objasnio je ministar.

Stefanović je dodao da MUP namerava i da pokrije granične prelaze i najfrekventnije putne pravce u zemlji i da tako povećamo bezbednost svih građana.

(FOTO) VELIKE AKCIJE MUP ŠIROM SRBIJE! Zaplenjena OGROMNA količina droge, uhapšeno 15 osoba

- Iskustva iz Evrope i sveta pokazala su da veći broj tehnički upotrebljenih sredstava smanjuje stopu opšteg kriminaliteta. Tako da mislim da je ovo dobar potez koji Ministarstvo radi - istakao je Stefanović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, još jednom napominje, da nije postavilo nijednu novu kameru u Beogradu za detekciju saobraćajnih prekršaja od 2011. godine kada je ovaj sistem pušten u rad. U Beogradu postoji 14 kamera za otkrivanje saobraćajnih prekršaja.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova ove godine u Beogradu nije postavilo ni kamere druge namene na nekoj novoj lokaciji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hedona

pre 6 godina

MUP i treba da radi efikasnije i bolje, svaka čast Nebojši Stefanoviću koji svoj posao radi pošteno.

JelenaS79

pre 6 godina

Tehnologija napreduje i mi sa njom. Što se divljalo po ulicama - divljalo se...Bravo za obnovu video nadzora.

ivanjan

pre 6 godina

u ovo ludo vreme treba što više video nadzora,bezbednost je potrebna.

Marko

pre 6 godina

Bezbednost gradjana je uvek na prvom mestu ovoj vlasti.

Nina

pre 6 godina

kamere su bitne i zbog lopova ipljackasa, rade u sluzbi gradjana.

Ceca

pre 6 godina

Mora se raditi na bezbednosti građana i sasvim je u redu da se postave savremene kamere.

Vera

pre 6 godina

Svugde u svetu se postavljaju kamere zarad bezbednosti i što bi bilo to drugačije u Srbiji.

mala

pre 6 godina

Po meni su kamere sasvim ok, i ne razumem zbog cega se neko buni.

mala

pre 6 godina

Svako ko vozi oprezno nece imati nista protiv kamera.

Zorica

pre 6 godina

Zamena kamera novim i savremenijim ce sigurno doprineti brzem i efikasnije pracenju saobracaja u Beogradu

Nikola

pre 6 godina

Nove kamere ce sigurno znatno doprineti poboljsanju bezbednosti saobracaja

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set