• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.D.

27.12.2017

16:42

DOBRA VEST: Čak 130.000 stranih turista dolazi u Beograd na doček!

Beograd

DOBRA VEST: Čak 130.000 stranih turista dolazi u Beograd na doček!

Podeli vest

Glavni grad Srbije za novogodišnje praznike posetiće 20 odsto više turista nego lane. Pored gostiju iz regiona, najviše dolaze Turci, Rusi i Izraelci. Velika poseta i u ostalim gradovima, kao i na planinama

Beograd će tokom novogodišnjih praznika posetiti najmanje 130.000 stranih turista, što je za oko 20 odsto više nego prošle godine, procene su turističkih stručnjaka. Najviše gostiju doći će iz zemalja regiona, ali i iz Turske, Rusije i Izraela.

Takođe, velika poseta stranih turista u vreme praznika očekuje se i u ostalim gradovima Srbije, kao i na planinama.

Navala na Srbiju


Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, naglašava da stranci mesecima unazad rezervišu mesta za doček u Beogradu, ali i u ostalim turističkim destinacijama u Srbiji.


- U Beogradu, ali i ostalim gradovima, već mesec i po dana ne primaju rezervacije, jer su svi kapaciteti popunjeni. Sve je puno, a mesta ima jedino u privatnim smeštajima i hostelima. Procena je da će u prestonici ove godine za novogodišnje praznike biti 20 odsto turista više nego lane, što znači da se očekuje i do 130.000 gostiju. Stariji stranci prate program i vole da najluđu noć provedu u hotelima i restoranima, dok mlađi vole da obiđu više klubova i splavove, pogotovo u prestonici - kaže Seničić i naglašava da su i ostale turističke destinacije u Srbiji vrlo popularne za doček:


- Planinski centri su odavno popunjeni, a slična je situacija i u istočnoj Srbiji, gde se očekuje veliki broj gostiju iz Rumunije i Bugarske.


Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, kaže za Informer da su novogodišnji i božićni praznici period u kom se značajan broj turista iz svih zemalja sveta odlučuje za boravak na destinacijama širom Srbije, a da je najpopularniji i dalje Beograd.


- Hotelijeri na planinskim destinacijama najavljuju punu popunjenost svih kapaciteta sve do kraja februara 2018. godine. Krevet više, osim u Beogradu i velikim gradovima, ove godine traži se i u banjama. Ovo pokazuje da nas čeka veoma uspešan period kad je turizam u pitanju - kaže Labovićeva i dodaje da je primetno da poslednjih osam godina kontinuirano raste priliv turista u našoj zemlji.

Sve popunjeno


Sa njom je saglasan i direktor Udruženja hotelijera Georgi Genov. On otkriva da su prestonički hoteli skoro popunjeni, a da je najveći broj stranaca i ove godine odabrao našu prestonicu za doček Nove godine.


- To nam pokazuje i podatak da su smeštajni kapaciteti hotela u centru Beograda već sada popunjeni oko 83 odsto. Čak su i hoteli na periferiji, poput Barajeva i Mladenovca, rezervisani 60 odsto. Ubedljivo najviše turista ove godine doći će nam iz Bugarske, ali nije zanemarljiv ni broj Slovenaca, Hrvata i Grka koji će se sa nama provoditi u najluđoj noći. Osim njih, stiže i veliki broj Turaka, Rusa i Izraelaca. Stranci najviše vole da se vesele u Skadarliji i na gradskim trgovima, mada ima i onih koji su već rezervisali svoje mesto u restoranu - kaže Genov.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set