• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.12.2017

15:30

MALI: Ulažemo u projekte koji su važni Beograđanima

Beograd

MALI: Ulažemo u projekte koji su važni Beograđanima

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da je grad odobrio sredstva za izgradnju novog doma zdravlja na Banjici koja je planirana u sledećoj godini dodajući da je veoma ponosan na sve što je u protekle tri i po godine urađeno u zdravstvu na toj opštini

Razgovarajući sa građanima opštine Voždovac na platou kod Banjičke pijace Mali je izrazio zadovoljstvo što je ta opština dobila šest novih ambulanti i što se na Voždovcu, kako kaže, rade kilometri ulica i kanalizacione i vodovodne mreže. 

 - Predsednik opštine se zajedno sa nama bori za svaki metar i kilometar, za svaku ambulantu, park... Uređen je plato kod pijace na kojem su ranije bili objekti nelegalne gradnje, postavljeni su solarni paneli, a Voždovčani sada mogu da provode slobodno vreme ovde - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima Beograd je pre samo tri i po godine izgledao potpuno drugačije, a građani se, kako kaže, sećaju Dragana Ðilasa i njegove vlasti, propalih podzemnih kontejnera i replike Terazija na Novom Beogradu koja je koštala 600.000 evra i ''koju je vetar oduvao''. 

Gradonačelnik je ponovio navode iz godišnjeg izveštaja, koji je podneo građanima Beograda, da je vraćeno skoro 500 miliona evra dugova Dragana Ðilasa, da su stabilizovane javne finansije, a deficit smanjen skoro tri puta. 

 - Trenutno na računu grada Beograda imamo 14 milijardi dinara i hoćemo da taj novac damo građanima, da uložimo u projekte koji su njima važni -  naglasio je Mali. 

On je podsetio da su građani na Labudovom brdu i u Rakovici posle 30 godina dobili nov dom zdravlja i najavio za sledeću godinu izgradnju novih u Borči i Ugrinovcima, kao i da će biti proširen dom zdravlja u Obrenovcu.

 - Mi smo pre tri godine dali obećanje da ćemo biti drugačiji i da ćemo voditi računa o svakom dinaru građana, a kroz ''Beograd na vodi'' pokazali da možemo realizujemo velike projekte. Beograd je danas grad kranova i dizalica, grad danas ima rekordno nizak broj nezaposlenih, trenutno ih je 88.120, a pre samo tri godine bilo ih je 109.000 - rekao je Mali. 

On je dodao da će grad nastaviti da se bori za svako novo radno mesto i novu investiciju istakavši da Beograd ''''ne može da dozvoli da u 21.veku svaki građanin nema priključak na vodovod i kanalizaciju''''. 

 - Dali smo i veliko obećanje da ćemo 2020.godine početi da gradimo metro, a posle tri-četiri godine Beograd će još lepši i bori. Najvažnije da se borimo za ljude i za to da njihova i naša deca svoje snove ne ostvaruju u Americi, Kanadi i drugim zemljama, već da to učine ovde -  smatra Mali.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, koji je sa gradonačelnikom razgovarao sa Voždovčanima, naveo je da je budžet te opštine u poslednje tri i po godine značajno uvećan zahvaljući uštedama u gradskom budžetu zbog čega su , kako kaže, obezbeđena sredstva za izgradnju novog doma zdravlja na Banjici i za objekat isturenog odeljenja osnovne škole u Pinosavi.

Prema njegovim rečima na Voždovcu se trenutno asfaltira 33 kilometra ulica, a za sledeću godinu, kako kaže, obezbeđeno je 100 miliona dinara za asfaltiranje ''''svake nekategorisane ulice na toj opštini''''. 

 - Odgovorna politika koju sprovodi grad, a koja se prenosi i na opštinu Voždovac dovela je do ovakvih rezultata, a u razgovoru sa građanima vidi se da li su zadovoljni. Više puta sam pozivao čelnike grada iz Ðilasovog perioda da nam donesu slike neke njihove investicije na Voždovcu, spremni smo da se poklonimo i zahvalimo u tom slučaju, ali oni je nemaju - rekao je Savić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set