• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beoinfo.rs

29.12.2017

15:24

SINIŠA MALI: Pionirski park ponos i simbol obnove Beograda!

Beograd

SINIŠA MALI: Pionirski park ponos i simbol obnove Beograda!

Podeli vest

Ovaj park je na ponos svima nama i predstavlja simbol i politiku onoga za šta smo se borili u prethodne tri i po godine, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvarajući renovirani Pionirski park

Na gotovo 2,5 hektara u samom centru grada uređene su nove staze, postavljene nove klupe i igralište za mališane, uveden bežični internet, 30 stabala će biti osvetljeno, a u rekonstrukciju parka uloženo je 107 miliona dinara.

Mali je istakao da je u poslednje tri i po godine "Gradsko zelenilo" uredilo ukupno 162 parka, dečjih igrališta i teretana na otvorenom. 

- Pionirski park je 162. zelena oaza koju je "Zelenilo" uredilo, to je slika i prilika novog i lepšeg Beograda i zato se borimo za svaku zelenu površinu i park - rekao je Mali.

Kako je istakao, uređivanje zelenih površina važno je kako bi građani Beograda mogli lepše da provode svoje slobodno vreme, kao i da gosti prestonice imaju šta da vide - nešto novo i lepše u gradu, što je strategija od koje se neće odustati.

Gradonačelnik je najavio da će u martu ili aprilu naredne godine biti završena rekonstrukcija Zemunskog parka, dok se nastavlja obnova i uređenje parka Ušće, koji je najveća zelena površina u gradu.

Do pre nekoliko meseci, kako je rekao, park Ušće bio je potpuno neuređeno, a sada je tamo sedam sportskih terena i veliko dečje igralište. 

- Sledeće godine završićemo radove koje smo započeli 2017. i počećemo da gradimo gondolu koja će povezati Kalemegdan sa tim parkom. Svaku zelenu površinu ćemo urediti kako bi građani imali gde da provode svoje vreme - rekao je Mali.

Pionirski park, nekadašnja dvorska bašta, bio je jedini centralni gradski park koji nije bio rekonstruisan poslednjih godina. Sada su kompletno obnovljene pešačke staze, na mestu starog izgrađeno je novo dečje igralište, sa 12 savremenih rekvizita postavljenih na podlozi od gume.

Beoinfo

Vegetacija je obnovljena sadnjom 30 novih stabala, a potpuno je obnovljena rasveta u celom parku i uvedena dekorativna rasveta koja će osvetljavati stabla.

Pionirski park jedan je od najstarijih parkova u Beogradu počeo je da se razvija 1842. godine. Posle Drugog svetskog rata, 1945. godine, uklonjen je visoki kameni zid koji je zatvarao dvorsku baštu i tako je postao jedinstveni zeleni gradski prostor nazvan Pionirski park.

Vesić: Uloženo 107 miliona dinara

U renoviranje Pionirskog parka uloženo je 107 miliona dinara, potvrdio je gradski menadžer Goran Vesić.
- Sada u parku ima 12 dečjih rekvizita, 73 klupe, 29 đubrijera, a postavljen je i novi automatizovani toalet kakvi postoje u evropskim prestonicama. Biće ih postavljeno ukupno pet, pored Pionirskog parka, u Parku Ušće, na Zemunskom keju, Trgu republike i u blizini Hrama Svatog Save. Tako Beograd polako, na svaki način hvata korak sa svetom - rekao je Vesić i pozvao građane da se prošetaju ovim parkom jer je poseban i predstavlja deo istorije Beograda. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set