• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

30.12.2017

16:58

(FOTO) OBRADOVALI NAJMLAĐE: Vesić i Ceca poklonili paketiće deci iz Sugurne kuće!

Beograd

(FOTO) OBRADOVALI NAJMLAĐE: Vesić i Ceca poklonili paketiće deci iz Sugurne kuće!

Podeli vest

Deca u Sigurnoj kući danas su na poklon dobila besplatne novogodišnje paketiće koje su im, kao lični poklon, obezbedili gradski menadžer Goran Vesić i pevačica Svetlana Ražnatović

Navodeći da je podeljeno ukupno 36 paketića, Vesić je rekao da Grad Beograd od 2013. godine brine o Sigurnoj kući.

- Trudimo se da ljudima koji ovde rade i pomažu ženama i deci žrtvama porodičnog nasilja uradimo sve kako bi mogli da rade u bezbednom i mirnom okuruženju. Veliko mi je zadovoljstvo što smo Svetlana Ražnatović i ja uspeli da obezbedimo 36 novogodišnjih paketića za decu koja se trenutno nalaze u Sigurnoj kući - rekao je Vesić novinarima.

Navodeći da većina dece u Beogradu ima paketiće, predstave i priliku da se druže sa Deda Mrazom on je istakao da je bilo vreme da i deca u Sugurnoj kući dobiju paketiće i raduju Novoj godini kao i sva druga deca.

Informer

On je rekao da se ovakvim događajima šalje poruka da i deca koja su žrtve porodičnog nasilja treba da imaju isto detinjstvo kao sva ostala deca i da mi, kao društvo, treba da učinimo sve što možemo, čak i dodatne napore, kako bi ta deca preživela traume.

Vesić je istakao da će Grad Beograd nastaviti da podržava Sigurnu kuću, kao što to rade i druge državne institucije.

- U Beogradu je potrebno još Sigurnih kucna i zato treba da uradimo sve i da se za Novu godinu setimo onih koji možda sada trpe porodično nasilje i nemaju hrabrost da to prijave, odnosno onih kojima Nova godina umesto da bude vreme kada će razmišljati o lepim planovima za budućost predstavlja još jedan dan pakla. Važno je da im, ukoliko se nalaze u takvoj situaciji, kažemo da iskoriste sve mogućnosti koje im daju zakon i društvo da izađu iz takve situacije i hrabro otpočnu novi život - naglasio je Vesić.

Svetlana Ražnatović je rekla da su deca presreća jer su dobila poklone što je najbitnije jer je to i bio cilj.

Informer

- Na ovaj način želimo da ženama koje i dan danas trpe nasilje poručimo da dođu u Sigurnu kuću i shvate da nisu zaboravljene jer i one i njihova deca zaslužuju Novu godinu i svaki divan praznik i zato je važno da ih podsetimo da nisu sami - rekla je ona i apelovala na žene žrtve nasilja da se ohrabre i dođu u Sigurnu kuću jer ih tu čeka "sigurnost i šansa za miran, normalan život".

Koordinatorka Sigurnih kuća u Beogradu Vesna Stanojević je rekla da posete kao što je današnja daju sigurnost i nadu da za žene žrtve nasilja dolazi neko bolje vreme.

Informer

- Ovo nije prvi put da su Goran Vesić i Svetlana Ražnatović posetili Sigurnu kuću. U posetu nam dolaze ljudi koji imaju veliki uticaj i značaj u Beogradu i nadam se da će i dalje nastaviti sa tim pozitvnim trendom da se ženama koje su žrtve nasilja pomogne na pravi način - dodala je ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set