• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2018

15:41

VESIĆ: Od zarade Džez festivala, nove stolice u Velikoj sali Doma omladine!

Beograd

VESIĆ: Od zarade Džez festivala, nove stolice u Velikoj sali Doma omladine!

Podeli vest

U Velikoj sali Doma omladine Beograda danas je završeno postavljanje novih stolica, kupljenih od zarade "Beogradskog džez festivala", a vrednost ukupne investicije iznosi 6,8 miliona dinara

Gradski menadžer Goran Vesić, koji je obišao Dom omladine, rekao je da su stolice u Velikoj sali "kupili" ljubitelji džeza, navodeći da je profit "Beogradskog džez festivala" održanog 2016.godine uložen u kupovinu 494 stolice i saksofona za džez sekciju Muzičke škole "Stanković" u Beogradu.

- Pokazali smo da se od zarade jednog festivala može ulagati u njegovu infrastrukturu. Zahvaljujem svim posetiocima što podržavaju festival i kupuju karte, a da mi ulažemo njihov novac u prave vrednosti dokaz je i Velika sala Doma omadine, u kojoj se više od 10 godina sedelo na montažnim stolicama - ukazao je Vesić.

Gradski menadžer je istakao da je Dom omladine jedna od najvažnijih gradskih institucija, koja postoji od 1964.godine, a u kojoj se godišnje organizuje oko 2.500 različitih programa koje poseti oko 500.000 ljudi.

- To je zaista istorijska kuća u kojoj su se desili mnogi važni događaji za srpsku kulturu i društvo. Srećan sam što Dom omladine svake godine ima sve više programa i što se dobro vodi - rekao je Vesić.

On je podsetio da je prošle godine rekonstruisan i plato ispred Doma omladine, čime se ova ustanova, kako je rekao, ''''vraća tamo gde joj je mesto''''.

V.d. direktora Doma omladine Nenad Dragović zahvalio je Gradu Beogradu i Sekretarijatu za kulturu što toj ustanovi poveravaju manifestacije kao što je Beogradski džez festival.

- Sa dobrim timom i organizacijom posla Dom omladine uspeva da to uradi najbolji način i opravda poverenje koje dobija od grada - rekao je Dragović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set