• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2018

08:59

VESIĆ NA RTS: Beograd je od Nove godine zaradio 30 MILIONA EVRA!

Beograd

VESIĆ NA RTS: Beograd je od Nove godine zaradio 30 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je tokom novogodišnjih praznika oko 130.000 turista posetilo Beograd i da je grad od toga zaradio oko 30 miliona evra

Vesić je za Radio-televiziju Srbije kazao da je godišnja zarada od turista oko 800 miliona evra i da se broj turista svake godine povećava za oko 20 odsto.

Prema njegovim rečima, turizam je za Beograd najznačajnija privredna grana. 

- Živimo kao grad od turizma - kazao je Vesić. 

Govoreći o infrastrukturnim radovima u gradu, Vesić je kazao da se puštanje za saobraćaj treće trake na Brankovom mostu očekuje 12. februara, čime će saobraćaj na tom mostu potpuno biti normalizovan. 

Vesić je kazao da će ove godine početi rekonstrukcija Trga republike, Nušićeve ulice, nastavak širenja pešačke zone, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša. 

- Ove godine (u Kneza Miloša) očekuje nas rekonstrukcija trotoara, sledeće godine gradićemo podzemni parking ispod cele ulice - kazao je Vesić. 

Dodao je da uređenje očekuje ceo potez od Ruzveltove do Kalemegdana i najavio raspisivanje tendera za tunel koji će povezati Savu i Dunav. 

- Tunel će početi negde kod sadašnje autobuske stanice u Savskoj i završavati se kod Pančevačkog mosta - kazao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set