• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beoinfo

12.01.2018

16:01

SINIŠA MALI: U Zemunu asfaltirano 160 ulica, u planu još 100!

Beograd

SINIŠA MALI: U Zemunu asfaltirano 160 ulica, u planu još 100!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na asfaltiranju Ulice male međe 46. deo nova u Batajnici i poručio da će do kraja godine u ovom delu Beograda biti asfaltirano još četrdesetak ulica

Mali je rekao da je asfaltiranje ulice koju je danas obišao deo projekta čiji je glavni cilj uređenje ulica u Batajnici, odnosno na čitavoj opštini Zemun. Želimo da stanovnici ovog dela Beograda, naveo je Mali, konačno imaju odgovarajuću infrastrukturu.

- Samo u Zemunu je u prethodnom periodu asfaltirano više od 160 ulica. Do kraja godine ćemo u Batajnici asfaltirati još oko 40 ulica, a u čitavoj opštini oko 100. Naša politika je da u svim delovima grada ljudi imaju adekvatnu kanalizaciju, vodovod i asfaltirane saobraćajnice - rekao je gradonacelnik.

Prema njegovim rečima, trenutno se bira izvođač radova za početak uređenja kanalizacione mreže na više lokacija u Batajnici.

- U pitanju je posao vredan 300 miliona dinara, a početak radova očekuje se nakon potpisivanja ugovora, koje bi trebalo da usledi u narednih nekoliko nedelja. U Ulici mladih gorana uskoro počinju radovi na izgradnji 1,2 kilometra vodovodne mreže, jer smo sebi za cilj postavili da u svakom trenutku imamo bar jedno gradilište u Batajnici. Iako to ne zvuci previše, ljudima koji ovde žive to znači zaista mnogo - dodao je Mali.

On je naglasio da će uskoro biti otvoren i klub za starije u Batajnici, ali i da će pružni prelaz veoma brzo biti mnogo bolje obezbeđen, što će na proleće uraditi "Železnice Srbije".

- U prethodne tri i po godine, samo u Zemunu je urađeno 36 kilometara nove vodovodne i 12 kilometara kanalizacione mreže. U centru Zemuna nalazi se prelepa Gospodska ulica sa dekorativno osvetljenim i renoviranim fasadama, a ne bi trebalo zaboraviti ni izgradnju pristana, za šta smo već obezbedili novac od Vlade Republike Srbije. Ove godine planiramo da završimo projekat nove zdravstvene stanice u Batajnici, dok bi izgradnja trebalo da počne 2019. godine - naveo je Mali.

On je podsetio da se u naselju Altina gradi vrtić čije se otvaranje očekuje na proleće, dok će Ugrinovci već ove godine dobiti novu ambulantu. 

- Građani Beograda znaju koliko je bilo važno da vratimo dugove prethodne gradske vlasti. Želim da zahvalim predsedniku opštine jer znam koliko mu je važan svaki deo Zemuna. Slušamo komentare, sugestije i kritike sugrađana, i trudimo se da iz dana u dan rešavamo njihove probleme jer volimo ovaj grad i želimo da ga u najboljem mogućem stanju ostavimo našoj deci za koju sve ovo i radimo. To je u isto vreme politika, strategija i cilj od kojeg nećemo odustati - zaključio je Mali.

Beoinfo

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da se danas uverio da je dinamika radova u naselju Šangaj u skladu sa planovima.

- Na teritoriji naše opštine evidentirali smo 320 neasfaltiranih ulica i posao na asfaltiranju postavili na vrh liste prioriteta. Sve ovo je rezultat svakodnevne komunikacije sa građanima, a sve što je dogovoreno trudimo se da ispoštujemo u što kraćem roku. U razgovoru sa meštanima Batajnice saznali smo da postoji potreba za domom kulture. Pokrenuli smo taj proces, pronašli odgovarajuću lokaciju, obezbedićemo sredstva u budžetu i krenuti sa realizacijom - rekao je Matić.

Događaju je prisustvovao direktor JKP "Putevi Beograda" Slaviša Živković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set