• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2018

15:22

VESIĆ: Očekujem agresivnu kampanju, opozicija nema šta da ponudi!

Beograd

VESIĆ: Očekujem agresivnu kampanju, opozicija nema šta da ponudi!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da očekuje mnogo agresivniju kampanju tokom predizbornih aktivnosti za beogradske izbore i napade opozicije na ljude sa liste "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd"

- Očekujem mnogo agresivniju kampanju nego do sada, jer Dragan Đilas nema šta drugo da ponudi građanima, osim agresije i laži. SNS ne samo da ima podršku građana, već i beogradske elite. Zbog toga očekujem veću histeriju kako bi opravdali svoj poraz - naglasio je Vesić.

Gradski menadžer je gostujući na TV Kopernikus podsetio da je Đilas svojevremeno, kako je naveo, oteo od dece prostor u Pionirskom gradu za prvi rijaliti i ostvario zaradu za svoju privatnu firmu, iako je u to vreme bio zadužen za Nacionalni investicioni plan.

Slične stvari su se nastavile i kada je Đilas postao gradonačelnik, za šta je najdrastičniji primer Most na Adi, čija će cena nakon svega iznositi koliko i tri Pupinova mosta, te će, u odnosu na njegov kapacitet, biti zasigurno najskuplji most na svetu, ocenio je Vesić.

On je, govoreći o o tome šta je učinila aktuelna vlast i šta se planira, rekao da je cilj da Beograd postane poslovna, turistička i kulturna prestonica ovog dela Evrope, a da istovremeno bude i prilagođen potrebama ljudi, poput Beča.

Samo za novogodišnje praznike, dodao je Vesić, zarada grada od turizma iznosi oko 30 miliona evra, ali kako je precizirao u taj novac uvršteni su i prihodi od boravišne takse i ono što su zaradili hoteli, restorani, ulični prodavci, šoping molovi.

- Turistima se sviđa atmosfera, hrana i provod u Beogradu ali im treba ponuditi i druge sadržaje, da vide nešto od naše istorije i kulture, zbog čega je obnova muzeja veoma važna - naveo je Vesić.

Vesić je naznačio da će se zgrada filharmonije graditi na Ušću, a zgrada opere i baleta na mestu sadašnjeg Staklenca na Trgu republike, kao deo kompleksa Narodnog pozorišta.

Za Muzej grada Beograda idejno rešenje je završeno, a 2019. godine počeće rekonstrukcija objekta Vojne akademije iz doba kralja Milana, na uglu Resavske i Nemanjine, gde se muzej grada nalazi.

- Još jedan projekat nas očekuje u budućnosti, a to je naučno-istraživački centar Nikola Tesla. On će se nalaziti na mestu marine Dorćol, a Vlada Republike Srbije proglasila je taj projekat od nacionalnog značaja. Trenutno se rešavaju imovinsko pravni odnosti, po čijem okončanju će na mestu stare električne centrale biti podignut muzej kao najveći istraživački centar na svetu, površine 10.000 kvadratnih metara - objasnio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio da će akcenat u narednom periodu biti stavljen na investiranje u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set