• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2018

00:30

(FOTO) BOG SE JAVI, VAISTINU SE JAVI: Vitezovi Kraljevskog reda na Krstovdan PLIVALI ZA ČASNI KRST!

Beograd

(FOTO) BOG SE JAVI, VAISTINU SE JAVI: Vitezovi Kraljevskog reda na Krstovdan PLIVALI ZA ČASNI KRST!

Podeli vest

Članovi Kraljevskog reda vitezova plivali su za Krst časni na Krstovdan, podno beogradske tvrđave Kalemegdana 

Najavljujući jedan od najvećih hrišćanskih praznika Bogojavljenje, tačno u podne, odvažni članovi viteškog reda, zaplivali su u hladnoj vodi prema Krstu časnom, kojeg su zajedno izneli iz reke, pokazujući delom više nego ikad bratstvo i zajedništvo koje ih krasi.

krv

Na čelu Kraljevskog reda vitezova, starešina Haži Zoran Dušanov Mrđenović, nije krio oduševljenje uzvišenim hrišćanskim činom.

krv

- Ovo plivanje na Krstovdan u stvari najavljuje sve ono što će se desiti dan kasnije na veliki praznik Bogojavljenja - rekao je Mrđenović dodajući da je veoma važno i to što su vitezovi plivali za Krst časni ispod Stefanove tvrđave, na raskrsnici svetova i temelja drevnog Beograda.

krv

SRPSKA TRADICIJA NA BOGOJAVLJENJE! Bog se javi- danas će se plivati za Krst časni širom Srbije!

(FOTO) VITEŠKI SPEKTAKL ZA PAMĆENJE: Ovako je bilo na svečanoj dodeli VITEŠKOG MAČA, KRALJEVSKOG REDA VITEZOVA!

(FOTO) VITEZ FEST 2017, DOGAĐAJ ZA PAMĆENJE: Više od 50.000 ljubitelja srednjovekovne kulture uživalo na Kalemegdanu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set