• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2018

15:12

(FOTO) POZORIŠNE PREDSTAVE U OBNOVLJENOJ SALI DO KRAJA GODINE! Vesić obišao Dom kulture u Surčinu

Beograd

(FOTO) POZORIŠNE PREDSTAVE U OBNOVLJENOJ SALI DO KRAJA GODINE! Vesić obišao Dom kulture u Surčinu

Podeli vest

Ministar kulture Vladan Vukosavljević i gradski menadžer Goran Vesić obišli su danas radove na rekonstrukciji sale u Domu kulture u Surčinu u kojoj će, kako su najavili, prve pozorišne predstave biti izvedene krajem godine

Ministar Vukosavljević rekao je da se radovi na rekonstrukciji sale odvijaju vrlo uspešno što je vrlo ohrabrujuća vest za opštinu Surčin. 

 - Važno je da na teritoriji cele Srbije dosledno sprovodimo princip decentralizacije kulturnog života. Nema malih i velikih sredina kada je reč o kulturnom životu zbog čega država i lokalne samouprave moraju da se postaraju da u svakom naseljenom mestu u Srbiji postoji adekvatan prostor za kulturne sadržaje -  naglasio je Vukosavljević.

Beograd.rs

On je dodao da na teritoriji opštine Surčin ima sedam kulturno-umetničkih društava, te da se resorno ministarstvo snažno zalaže da im se pruži pomoć jer su, kako je naveo, ta društva izuzetna platforma za angažovanje mladih. 

- Ministarstvo će u saradnji sa Gradom nastojati da pomogne da ova scena bude dolično opremljena sa svim što je potrebno za izvođenje pozorišnih predstava -  podvukao je Vukosavljević. 

Gradski menadžer Goran Vesić rekao da se gradska vlast trudi da ravnomerno razvija Beograd na čitavoj teritoriji navodeći da se to ne odnosi samo na asfalt, kanalizaciju, vodovod i javni prevoz, već i na kulturu.

Beograd.rs

 - Nažalost, postoje delovi Beograda, a jedan od njih je i Surčin, koji nisu imali čak ni salu u kojoj može da se pogleda pozorišna predstava ili drugi kulturni sadržaji. Veoma je važno da rešimo probleme koje ima Surčin i zato je dobro što smo ovu salu, koja postoji vec decenijama, počeli da adaptiramo -  istakao je Vesić i najavio da će do kraja godine biti odigrana prva pozorišna predstava u Surčinu.

Gradski menadžer je naveo da je za radove na rekonstrukciji sale opština Surčin izdvojila 20 miliona dinara od novca dobijenog iz gradskog budžeta.

Beograd.rs

 - Kroz seketrarijat za kulturu i resorno ministarstvo nastojaćemo da omogućimo da ucestvuju na konkursima kako bi obezbedili sredstva za kupovinu opreme potrebne da bi se ovde igrale prave pozorišne predstave. Mislim da je to veoma bitno. Naša politika je da se trudimo da se svi Beograđani osećaju kao građani prvog reda -  naglasio je Vesić.

On je dodao da do pre nekoliko godina građani prigradskih opština nisu mogli da kažu da ih je Grad tretirao isto kao one koji žive u centru prestonice.


 - Ponavljam, za nas je važno da i građani Surčina, kao i Mladenovca, Lazarevca, Barajeva i Obrenovca, mogu da gledaju pozorišne predstave i da imaju isti kvalitet kulturnog života kao oni koji žive na Terazijama i na Vračaru -  naglasio je Vesić.

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić rekla je da je u prethodne četiri godine za programsku delatnost u kulturi izdvojeno 74 odsto više sredstava u odnosu na prethodni period.Kako je istakla u narednom periodu biće izdvojeno još više sredstava za sve beogradske opštine jer, kako kaže, kultura nije privilegija kruga dvojke.Obilasku radova u Surčinu prisustvovao je i predsednik te opštine Stevan Šuša.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set