• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beoinfo

25.01.2018

15:14

SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU: Konkurs za sufinansiranje kongresa, manifestacija, festivala i unapređenje programa u turizmu!

Beograd

SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU: Konkurs za sufinansiranje kongresa, manifestacija, festivala i unapređenje programa u turizmu!

Podeli vest

Sekretarijat za privredu raspisao je javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava - dotacija dobrovoljnim i nevladinim nedobitnim organizacijama za sufinansiranje dela troškova za organizaciju domaćih i međunarodnih kongresa, manifestacija, festivala, edukacija, seminara, izložbi međunarodnog i domaćeg karaktera, kao i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji grada Beograda u 2018. godini

Prema rečima sekretara za privredu Milinka Veličkovića, konkurs je otvoren do 26. februara. Cilj je povećanje skupova organizovanih u Beogradu, s fokusom na unapređenje međusobne saradnje između naučnih i stručnih asocijacija - udruženja kao neprofitnog sektora, kao i unapređenje kvaliteta turističke ponude Beograda 

- Grad Beograd, kao glavni grad, najveći poslovni, kongresni i kulturni centar u regionu, turističko mesto prve kategorije, jedan je od najstarijih evropskih gradova bogate istorije, koji iz godine u godinu beleži porast broja turista i sve se više pozicionira na turističkoj mapi Evrope i sveta. U našem gradu u prethodnoj godini  zabeleženo je preko dva miliona noćenja. Veliki broj svetskih medija okarakterisali su  Beograd kao izuzetnu atraktivnu i poželjnu turističku destinaciju. Podsticajnim sredstvima, Grad Beograd na ovaj način direktno utiče na razvoj i unapređenje turističke ponude, pozicioniranje grada među vodećim turističkim centrima - rekao je Milinko Veličković.

On je istakao da na konkursu mogu učestvovati dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije sa sedištem na teritoriji Beograda. 

- Sprovođenjem ovog konkursa ne samo da se doprinosi razvoju kongresnog i manifestacionog turizma već i kreiranju boljeg i modernijeg imidža Beograda, podizanju nivoa prodaje, osvajanju novih tržišta i povećanju kvaliteta ukupne turističke ponude. Takođe, želimo napomenuti da turizam predstavlja izuzetno značajnu oblasti za Beograd, jer je jedna od najbrže rastućih privrednih grana - izjavio je Veličković.

Javni konkurs sa prijavom može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set