• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beoinfo.rs

25.01.2018

16:53

NOĆNE PROVERE U KAFANAMA U CETINJSKOJ, ZETSKOJ I SKADARSKOJ: Tokom vikenda redovna kontrola buke!

Beograd

NOĆNE PROVERE U KAFANAMA U CETINJSKOJ, ZETSKOJ I SKADARSKOJ: Tokom vikenda redovna kontrola buke!

Podeli vest

Sekretarijat za inspekcijske poslove od maja 2016. godine, svakog vikenda, odnosno četvrtkom, petkom i subotom ogranizuje noćne kontrole radnog vremena, buke i komunalnog reda ugostiteljskih objekata u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici, saopšteno je iz tog sekretarijata

Kako se navodi, u noćnim akcijama učestvuje Turistička inspekcija zajedno sa Komunalnom policijom i Inspekcijom za zaštitu životne sredine. Takođe su povremeno organizovane akcije širih razmera u kojima su učestvovale i Poreska inspekcija, Finansijska policija, Inspekcija rada, Republička turistička inspekcija, Protivpožarna inspekcija, Komunalna policija i MUP, Policijska stanica Stari grad.

Inspekcija za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekcijske poslove je svim ugostiteljskim objektima u ovim ulicama naložila da izvrše merenje nivoa buke u životnoj sredini, što je i učinjeno. Protiv nadziranih subjekata koji nisu izvršili merenje u datom roku, podneto je šest zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Svim nadziranim subjektima kod kojih je utvrđeno prekoračenje nivoa buke u maksimalnom režimu rada doneta su rešenja kojima je zabranjeno korišćenje izvora buke do sprovođenja akustičnih mera zaštite od buke. Protiv subjekata koji nisu postupili po rešenju, podneto je šest zahteva za pokretanje prekršajnog postupaka. Privrednom subjektu koji je prekoračio nivo buke u ponovljenoj kontroli doneta je mera zabrane obavljanja delatnosti na vremenski period od 30 dana, što je i sprovedeno.

Turistička inspekcija je preduzimala mere iz delokruga svoje nadležnosti protiv svih pravnih subjekata koji nisu poslovali u skladu sa Zakonom o turizmu i Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda. Od 16. septembra 2016. do kraja 2016. godine, Gradska turistička inspekcija je svake noći vršila kontrolu poštovanja radnog vremena. U ovom periodu podneto je 15 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja radnog vremena.

U 2017. godini kontrole su obavljane tri puta nedeljno (u toku noći, četvrtak/petak/subota) i izvršeno je 144 zajedničkih inspekcijskih nadzora Turističke i Inspekcije za zaštitu životne sredine, kao i tri akcije u kojima su pored navedenih učešće uzele i  Poreska inspekcija, Finansijska policija, Inspekcija rada, Republička turistička inspekcija, Komunalna policija i MUP, PS Stari grad.

Tokom 2017. godine, Gradska turistička inspekcija podnela je cčetiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja radnog vremena.

Nakon donošenja Odluke o dopuni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Beograda, ugostiteljski objekti u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici svoje radno vreme uskladili su sa odlukom. 

Osim redovnih inspekcijskih nadzora, Gradska turistička inspekcija i Inspekcija za zaštitu životne sredine, kao i druge inspekcije sekretarijata kontrolišu ugostiteljske objekte u ovim ulicama i po prijavama, od kojih je najveći broj bio neosnovan.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set