• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beoinfo

25.01.2018

16:58

ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO: Grad Beograd podržava kreativne ideje!

Beograd

ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO: Grad Beograd podržava kreativne ideje!

Podeli vest

Član Gradskog veća i predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević obišao je "Lemon barry studio" na Andrićevom vencu, jedan od primera dobre prakse i uspešnog ženskog preduzetništva u glavnom gradu

Ovaj prvi „Drink&Paint" studio u saradnji sa Savetom za zapošljavanje poklonio je deset besplatnih vaučera učenicima Dizajnerske škole za slikarske radionice sa motivima Beograda, podsetio je Petronijević. 

- Vlasnice ovog studija prošle su obuku Grada Beograda i dobile su potrebna sredstva od Razvojne agencije Srbije, a danas svom gradu vraćaju pomoć time što otvaraju vrata za učenike. Uz pomoć stručnog vođstva, svako danas ovde može naslikati vlastitu razglednicu i kvalitetno provesti svoje slobodno vreme. Ovo je još jedan od turističkih proizvoda i mi ćemo nastaviti da podržavamo sve kreativne ideje naših sugrađana. Za nas nije važno kakva je ideja u pitanju, važno je da je ona kvalitetna i kreativna i u Gradu Beogradu će svako imati partnera za njeno sprovođenje u delo. Mi smo tu da budemo servis start-apovima, kreativnim preduzetnicima, bez ikakvih ograničenja u godinama, već nam je važno da ljudi žele da rade i sprovedu u život svoje ideje. Savet za zapošljavanje trudiće se da bude dostojan partner nosiocu svake kvalitetne ideje - istakao je Dragomir Petronijević.

Koncept "Drink&Paint" studija nastao je u SAD i uspešno je, uz pomoć sredstava Razvojne agencije Srbije, primenjen u Beogradu, objašnjavaju njegove vlasnice - akademska slikarka Marina Vasić i ekonomista Gordana Nikolić, koje su se prvi put susrele u Udruženju poslovnih žena Srbije.

- Studio je otvoren pre nešto manje od godinu dana, nakon detaljne razrade ideje i apliciranja za bespovratna sredstva Razvojne agencije Srbije, koja smo upotrebile za nabavku nameštaja i slikarske opreme. Ovo nije škola slikanja, već je mesto gde svako ko to želi može da, uz slikanje i piće, kvalitetno i kreativno provede slobodno vreme. Iskustvo nije važno već, pre svega, dobra volja i raspoloženje, nakon čega svoje malo remek-delo možete poneti kući - kazala je Gordana Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set