• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

27.01.2018

17:04

REAGOVAO NA BESMISLENE TVRDNJE OPOZICIJIE! Vesić: U DS ne poznaju zakone i namerno obmanjuju građane

Beograd

REAGOVAO NA BESMISLENE TVRDNJE OPOZICIJIE! Vesić: U DS ne poznaju zakone i namerno obmanjuju građane

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Goran Vesić reagovao je danas na optužbe "antikorupcijskog tima" DS da je grad potpisao ugovor za javni prevoz na deset godina iako je po zakonu mogao da bude potpisan samo na period od pet godina, ocenivši da "besmislene tvrdnje DS samo pokazuju da ne samo da ne poznaju zakone već i namerno obmanjuju građane"

Vesić, koji je i gradski menadžer, kaže da je ugovor koji je potpisan 28. decembra 2015. godine Ugovor o javno privatnom partnerstvu.

- Ovakvi ugovori se potpisuju na osnovu Zakona o javno privatnom partnerstvu iz 2011. godine koji je donet na predlog vlade koju je vodila DS. A prema tom zakonu takva vrsta ugovora može da se zaključi na period pet do 50 godina. Mi smo ga zaključili na deset godina. Procedura je urađena prema vašem Zakonu od odbrane projekta ispred Republičke komisije za JPP koja ga je odobrila do Skupštine grada Beograda koja je usvojila projekat - rekao je on.

Gradski menadžer je dodao da je nakon toga usledilo raspisivanje javnog konkursa, da je izabran jedini ponuđač konzorcijum Ariva, te da je Skupština grada Beograda prihvatila predlog odluke i dodelila ugovor o JPP. 

Informer

- Odbornici DS su dva puta mogli da budi u Skupštini grada kada se raspravljalo o ovom ugovoru. Ali nisu jer njih ne interesuje da sede u skupštini i zastupaju građane. Nije bio ni njihov odbornik Dragan Ðilas koji se nije pojavio na 42 sednice gradske skupštine ali je zato naplatio na ime dnevnica bruto preko pola miliona dinara - istakao je Vesić.

NOVA HALA "VELETRŽNICE" POČELA S RADOM! Vesić: Grad Beograd izdao upotrebnu dozvolu!

- Dakle, nisu vas interesovala ova pitanja kada su bila na Skupštini grada. Ali vas je interesovalo da ukradene 11 miliona evra na Solarisovim autobusima koje ste kupovali kada ste bili na vlast. Svaki od 200 kupljenih bio je za 55 hiljada evra skuplji od domaćih autobusa - dodao je on.

Kako je ocenio, tako je DS i njihov tadašnji lider Ðilas na čijoj su listi izabrani pokazali svoje pravo lice.

- Propise ne znaju, ali znaju da kupe skuplje autobuse i da oštete budžet grada za 11 miliona evra - zaključio je Vesić.

(FOTO) VRAČAR OBELEŽIO SLAVU SVETI SAVA! Vesić: Ovo je posebno mesto za naš narod




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set