• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beoinfo

29.01.2018

17:47

MODERNIZOVANA "VELETRŽNICA" Siniša Mali: Nova hala pojačava izvozni potencijal grada!

Beograd

MODERNIZOVANA "VELETRŽNICA" Siniša Mali: Nova hala pojačava izvozni potencijal grada!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas novoizgrađeni objekat "Veletržnice Beograd" i poručio da će izgradnja savremene hale za veleprodaju voća i povrća umnogome poboljšati izvozne mogućnosti Beograda i Srbije 

Mali je istakao da je nova hala površine 10.400 kvadratnih metara, kao i da postoji 40 boksova za poljoprivredne proizvođače. 

- Objekat je izgrađen po najsavremenijim standardima, postoji ulazno-izlazna rampa i svi neophodni detalji koji će poljoprivrednim proizvođačima, ne samo iz Beograda već i iz cele Srbije, omogućiti da na najbolji mogući način predstave i prodaju svoje proizvode mahom namenjene izvozu. Na ovom mestu smo pre četiri godine zatekli nedovršenu i napuštenu halu, uz nerešene pravno-imovinske probleme. Srećom, brzo smo obezbedili novac i završili izgradnju objekta, koji je za građane Srbije izuzetno važan jer kroz ovu halu će prolaziti najveći deo naših izvoznih proizvoda, kada je voće i povrće u pitanju - rekao je Mali. 

On je dodao da se domaća Fitosanitarna inspekcija takođe nalazi ovde, kao i inspektori iz Ruske Federacije, tako da slučajevi vraćanja voća i povrća iz Rusije neće biti mogući. 

- Beograd bez ovakve hale teško može da funkcioniše, a sada je stao rame uz rame ostalim evropskim i svetskim metropolama. Sada predstoji druga faza koja podrazumeva izgradnju još dve hale, za prodaju mesa i ribe, i cveća. Želim da zahvalim ljudima iz "Veletržnice Beograd" jer znam kroz šta su prošli u prethodnom periodu, ali sada vidim da su mnogo zadovoljniji - dodao je gradonačelnik. 

Prema njegovim rečima, Grad Beograd će nastaviti da podržava poljoprivredne proizvođače sa svoje teritorije, pa će tako ove godine biti izdvojeno 175 miliona dinara u vidu subvencija za poljoprivrednike. 

Subvencionišemo kupovinu mehanizacije, protivgradnu zaštitu, plastenike, junice, a pomažemo i pčelarima. Radimo sve kako bi naši poljoprivrednici imali adekvatnu podršku grada i uz to lakše proizvodili i plasirali svoje proizvode. Postojali su veliki imovinsko-pravni problemi, koji su sada rešeni, a ne bi trebalo zaboraviti ni činjenicu da sada ispred ove hale postoji parking za 100 teretnih i 260 putničkih vozila. "Veletržnica Beograd" je danas preduzeće za primer, pošto je profitabilna, stabilna i sposobna za investiranje - zaključio je Mali. 

beoinfo.rs

Vršilac dužnosti direktora "Veletržnice Beograd" Zoran Milošević je istakao da je novoizgrađena hala najsavremenija hala u regionu, sa centralnom klimom, toplotnim pumpama, agregatom, kao i sopstvenom trafostanicom.

- Godišnji promet robe iznosi oko 120.000 tona, a izgradnjom nove hale promet će nesumnjivo biti povećan - rekao je Milošević.

Događaju su prisustvovali glavni gradski urbanista Milutin Folić i sekretar za privredu Milinko Veličković. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set