• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beoinfo.rs

30.01.2018

18:24

OPŠTINAMA ISTI TRETMAN Siniša Mali: Barajevo više nije zapostavljeno!

Beograd

OPŠTINAMA ISTI TRETMAN Siniša Mali: Barajevo više nije zapostavljeno!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na asfaltiranju puta u naselju Baćevac u opštini Barajevo i poručio okupljenim građanima da taj deo grada više nije zapostavljen kako je bio u proteklih 20 godina

Mali je istakao da se radi na asfaltiranju veoma važne deonice od 2,5 kilometara koja povezuje naselje Baćevac i Ibarsku magistralu. Trenutno se u Barajevu asfaltira još pet kilometara puta na pet različitih lokacija, dok je u prethodnom periodu urađeno 60 kilometara puteva u toj opštini, istakao je gradonačelnik.

On je precizirao da je reč o 20 kilometara regionalnih puteva, 20 kilometara gradskih ili opštinskih i 20 kilometara atarskih - nekategorisanih puteva.

- Barajevo više nije u zapećku i zapostavljano kako je bilo u prethodnih 20 godina. Samo je oko 100 kilometara primarne i sekundarne vodovodne mreže urađeno u Barajevu. Uskoro kreće i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj, dok će u narednim danima biti potpisan ugovor sa "Srbijagasom", što će omogućiti gasifikaciju cele opštine - najavio je Mali i posebno se osvrunuo na izgradnju sportske hale u Barajevu za koju će grad obezbediti sredstva.

On je podsetio da su samo u Baćevcu urađena nova tri autobuska stajališta, šest kilometara novog puta i nova ograda oko osnovne škole za veću bezbednost dece. Takode je najavio radove na primarnoj vodovodnoj mreži u tom mestu koja će stanovnicima obezbediti bolje i kvalitetnije snabdevanje vodom za piće, dok je osnovni cilj izgradnja kanalizacione mreže u celom Barajevu. Mali je podsetio da je konačni cilj da svaki žitelj Beograda ima priključak na vodovod i kanalizaciju.

beoinfo.rs

- Mislimo o svakom delu Beograda, svakom naselju i stanovniku bez obzira na to gde živeo, a sve sa ciljem da ne postoji razlika u kvalitetu života na Vračaru, Starom gradu ili ovde u Barajevu - istakao je gradonačelnik i dodao da nikada nije bila bolja saradnja grada i Opštine Barajevo, što je bitno za građane.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović zahvalio je Gradu Beogradu na sredstvima koja su obezbedena za tu opštinu po raznim osnovama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set