• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beoinfo.rs

31.01.2018

18:05

TRAFOSTANICA NA AUTOKOMANDI Siniša Mali: Obezbeđena struja za Beograd na vodi!

Beograd

TRAFOSTANICA NA AUTOKOMANDI Siniša Mali: Obezbeđena struja za Beograd na vodi!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas zajedno sa Miloradom Grčićem, v.d. direktora JP "Elektroprivreda Srbije", radove na izgradnji trafostanice "Beograd 23" na Autokomandi

Na ovom objektu u toku je ugradnja dva transformatora snage po 40 megavata kojima će se unaprediti napajanje Voždovca i Savskog venca električnom energijom, poboljšati snabdevanje u krugu od pet kilometara i obezbediti priključenje brojnih privrednih i stambenih objekata čija je izgradnja predviđena u neposrednoj blizini.

Mali je istakao da će objekat trafostanice biti od izuzetno velikog značaja za glavni grad Srbije. 

- Poslednjih nekoliko godina svedoci smo da se Beograd ubrzano razvija, gradi se i radi na svakom koraku, otvaraju se nova radna mesta, nove fabrike, grade se nove zgrade i ne možete da imate grad koji se razvija bez sigurnog i stabilnog snabdevanja električnom energijom. Zato je ova trafostanica veoma važna i kada bude završena, obezbedićemo još stabilnije snabdevanje Voždovca, Savskog venca. Ovde se nalaze i dva najveća stadiona, budući tržni centar na Autokomandi, a odavde će se snabdevati i Beograd na vodi - kazao je Mali.

On je naglasio da ovakvi objekti predstavljaju ulaganje u budućnost gradske infrastrukture.

- To je način kako da unapred budemo spremni za velike projekte koji se dešavaju u našem gradu i da vodimo računa i o putnoj infrastrukturi, vodovodu, kanalizaciji, gasovodu, ali i o električnoj energiji, da svako domaćinstvo, privredni subjekat i svaka nova investicija imaju dovoljno struje. Pre tri godine otvorili smo i trafostanicu "Beograd 20" na Mirijevu, danas se radi na ovoj, i to govori koliko se zajedno trudimo da stvari u Srbiji i našem gradu promenimo. Vlada Republike Srbije, EPS, EMS, sva preduzeća rade na tome da se promeni kvalitet života u glavnom gradu i da imamo bolji i lepši Beograd i sigurnije snabdevanje električnom energijom - kazao je Siniša Mali.

Prvi čovek EPS-a Milorad Grčić ukazao je da je jedan od preduslova razvoja srpske ekonomije izgradnja neophodne infrastrukture. 

beoinfo.rs

- Snabdevanje električnom energijom je svakako jedan od osnovnih uslova, a trafostanica "Beograd 23" je jedan od najvažnijih punktova u distribuciji električne energije na teritoriji grada Beograda. Beograd je pre tri godine prvi put u istoriji puštanjem u rad EMS-ove trafostanice "Beograd 20" na Mirijevu dobio dvosmerno napajanje, a sada EPS to nastavlja spuštanjem na niži naponski nivo. Ovaj objekat će omogućiti i napajanje jednog od najlepših delova grada - Beograda na vodi, ali što je najvažnije, i stabilno napajanje Kliničkog centra Srbije. Na ovom mestu biće i rezervni Nacionalni dispečerski centar, kao i kontroling centar - istakao je Grčić.

Trafostanica "Beograd 23" je projekat vredan 900 miliona dinara i u ovom trenutku realizovan je u vrednosti od 650 miliona dinara, dok se završetak radova očekuje početkom septembra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set