• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beoinfo

31.01.2018

18:25

USPEŠAN DOBROTVORNI BAL ZA DVA PORODILIŠTA: Vreme je za porodicu!

Beograd

USPEŠAN DOBROTVORNI BAL ZA DVA PORODILIŠTA: Vreme je za porodicu!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević prisustvovao je u društvu sa ministrom rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandrom Antićem dobrotvornom balu "Vreme je za porodicu" u Svečanoj sali Starog dvora 

Dobrotvorni bal i aukciju organizuju Sekretarijat za zdravstvo i Savetovalište "Bebiron", sa ciljem da se porodilištima pruži podrška za unapređenje uslova za trudnice i njihove bebe, a sva prikupljena sredstva biće donirana porodilištima KBC "Zemun" i KBC "Zvezdara", kao i razvoju savetovališta putem Vajber aplikacije.

Događaju je prisustvovala sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović. 

Ministar Antić je istakao da oseća ogromno zadovoljstvo i veliku čast prilikom obraćanja skupu. On je zahvalio svima koji su se odazvali pozivu i pridružili se dobrotvornoj akciji. 

- Verujem da je briga o deci i podrška politici rađanja jedna od najvažnijih stvari na kojoj bi svi zajedno u Beogradu i Srbiji trebalo da radimo. Zahvaljujem i organizatoru događaja, Sekretarijatu za zdravstvo i "Bebironu", koji je do sada organizovao niz fantastičnih manifestacija na ovu temu. Uvek sam podržavao sve akcije Grada Beograda koje propagiraju humanost, solidarnost, porodicu, a decu i roditelje stavljaju u prvi plan - rekao je Antić. 

On je dodao da u ovom trenutku ništa važnije ne možemo da uradimo za grad i državu od promovisanja pomenutih vrednosti. 

- Borba za svaki novi život je najveća pobeda koju svi zajedno možemo da ostvarimo. Sve mere koje trenutno sprovodi naša država i Grad Beograd spadaju u apsolutni prioritet. Večeras ipak u prvi plan želim da stavim entuzijazam, jer samo tako možemo ostvariti rezultate koji su za veliko poštovanje. Svaki novi život je jedna velika pobeda za sve nas, a promovišući te vrednosti vraćamo nadu da zajedničkim radom možemo puno da uradimo za naš grad i zemlju, ali i generacije koje dolaze - poručio je Antić. 

Na aukciji su se našli mnogobrojni predmeti, pojedini iz kraljevske porodice Karađorđević, slika Olje Ivanjicki, replika štapa Đure Jakšića i dres proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića. 

Sekretarka za zdravstvo Vera Dražić pozdravila je prisutne u ime sekretarijata i Skupštine grada i naglasila da Grad Beograd vodi odgovornu zdravstvenu politiku i podržava veći broj projekata vezanih za zdravstvo, naročito one koji vode unapređenju i očuvanju zdravlja. 

Beoinfo

- Takođe podržavamo sve projekte koji se odnose na žene, trudnice, porodilje i decu. Grad je tako podržao besplatno Savetovalište "Bebiron". Zajedno smo organizovali ovaj dobrotvorni bal i sredstva koja budu prikupljena biće donirana porodilištima KBC "Zemun" i KBC "Zvezdara". Povećanje nataliteta je nešto za šta se borimo i cilj nam je da pomognemo i unapredimo svaku porodicu. Roditeljstvo je veliko zadovoljstvo, ali i odgovornost - istakla je Vera Dražić. 

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović naglasio je da naše zdravstvo pravi krupne korake i da je mnogo toga dobrog urađeno za kratko vreme. 

- Ministarstvo zdravlja je na skali evropskih zdravstvenih sistema izborilo mnogo bolju poziciju nego što je do sada bio slučaj. Da bi sve funkcionisalo kako bi trebalo, potrebno je da u svim segmentima imamo dobru saradnju sa svim subjektima koji utiču na kvalitet pruženih zdravstvenih usluga, a da su pacijenti zadovoljni - rekao je Mahmutović. 

Idejni tvorac Savetovališta "Bebiron" Valentina Katić rekla je da je organizacija na čijem je čelu zadobila poverenje roditelja.

- Večeras svi dajemo doprinos jačanju porodice. To će pre svega mnogo značiti kada je povećanje nataliteta u pitanju, ali i obezbediti bolje uslove u porodilištima - rekla je Valentina Katić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set