• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

01.02.2018

18:35

NOVO LICE KALUĐERICE Vesić: Za četiri godine u Grockoj ASFALTIRANO 80 KILOMETARA PUTEVA I ULICA!

Beograd

NOVO LICE KALUĐERICE Vesić: Za četiri godine u Grockoj ASFALTIRANO 80 KILOMETARA PUTEVA I ULICA!

Podeli vest

U poslednje četiri godine u opštini Grocka urađeno je 80 kilometara puteva i ulica, od čega u Kaluđerici 10,5 kilometara, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić prilikom obilaska radova na asfaltiranju Ulice 7. jul u gročanskom naselju Kaluđerica. Ta ulica, kako je naveo, u dužini od 550 metara, nije rađena 30 godina, od kada je asfaltirana 1988. godine 

- Građani su veoma zadovoljni jer nadokanađujemo nedostajuću putnu infrastrukturu. Kaluđerica je jedno od najvećih divljih naselja na Balkanu koje ima mnogo problema jer je rađeno bez ikakve infrastrukture - istakao je Vesić.

Gradski menadžer podsetio je da je pre nekoliko godina otvorena opštinska ispostava u Kaluđerici, te da na taj način građani Kaluđerice većinu svojih problema tu rešavaju. Tu se, dodao je Vesić, osim opštinskih i gradskih institucija nalaze i neke republičke.

- U okviru projekta Makiš-Mladenovac završili smo šest kilometara, spojili smo Zucku kapiju sa rezervoarom u Kaluđerici, što je omogućilo da se ljudi priključe na gradsku vodu i imaju stabilnije vodosnabdevanje. Otvorili smo poštu u Kaluđerici, dva dečja parka sa mobilijarom, renovirali sportski teren, započeli rekonstrukciju kanalizacione mreže u Ulici Željka Milivojevića i otvorili zelenu pijacu. U poslednje četiri godine uradili smo mnogo toga u ovom naselju, a najveći problem je kanalizacija i time ćemo početi da se bavimo - naglasio je Vesić i dodao da je ove godine počela eksproprijacija u Kaluđeričkom potoku, nakon čega sledi njegovo uređenje i pravljenje šetališta. Nakon toga, naveo je Vesić, sledi izrada projekta kako bi 2019. godine mogla da počne da se radi kanalizacija.

On je podsetio da je u poslednje četiri godine uloženo 350 miliona evra u prigradska naselja, a da je od 2008. do 2012. godine uloženo manje od 100 miliona evra.

- Činjenica  je da više ne postoji mesto na teritoriji grada Beograda da nešto nismo započeli da radimo. Ako tako budemo radili, jednog dana ćemo rešiti većinu problema, jer ćemo rešavati problem po problem - zaključio je Vesić.

Beograd.rs

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović rekao je da se nastavlja razvoj te opštine, te da je trenutno otvoreno devet gradilišta.

Kaluđerica ima mnogo problema, naglasio je on, i dodao da će prvi put u istoriji početi da se rešava problem kanalizacije Kaluđerice, ali i cele opštine.

- Kaluđerički potok ćemo za dve godine pretvoriti u najmoderniju zonu. Imaćemo i tržni centar, novu mesnu zajednicu, poštu, kao i novo groblje, za koje će se već ove godine raditi pristupni putevi. Sve to će promeniti razvoj Grocke. Mi smo poslednjih 17 godina bili zaboravljeni, a poslednje četiri godine se mnogo radi u ovom kraju - istakao je Simonović.

Prema njegovim rečima, do juna će Kaluđerica dobiti 22 nove ulice, a do kraja godine 60.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set