• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2018

15:07

HITNA POMOĆ DOBIJA NOVU ZGRADU! Mali: Najkasnije na proleće iduće godine krećemo u izgradnju ovog centra

Beograd

HITNA POMOĆ DOBIJA NOVU ZGRADU! Mali: Najkasnije na proleće iduće godine krećemo u izgradnju ovog centra

Podeli vest

 Krajem ove ili na proleće naredne godine počeće izgradnja novog centra Hitne pomoći, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali

On je danas prisustvovao primopredaji deset novih vozila za zdravstvene ustanove u Beogradu u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a rukovodstvo mu je predstavilo i idejno rešenje za novi centar Hitne pomoći.

 - Mi ćemo ćemo u narednih par meseci završiti idejni projekat, obezbedićemo novac i krenućemo da radimo glavni projekat i da biramo izvođača radova. Krajem godine, najkasnije na proleće iduće godine krećemo u izgradnju ovog centra -  rekao je Mali novinarima.

Prema rečima direktora Hitne pomoći Gorana Čolakovića cilj je da se napravi "srpski poligon urgentne medicine", koji bi, kaže, bio okosnica urgentne medicine.

Kako je pojasnio na mestu sadašnje garaže tog obejkta koja je u lošem stanju, trebalo bi da budu izgrađen objekat na dva sprata.


Kako kaže, svi lekari, bilo da su u domovima zdravlja, na klinikama i studenti morali bi da prođu kroz taj budući trening centar gde bi naučili kako se na pravi način radi reanimacija.

 - Sa tim dobijamo jedan kvalitet u urgentnoj medicini i podižemo je na jedan jako visok nivo, a možda čak idemo i ka tome da nas Medicinski fakultet prepozna, da budemo njegova baza  -  rekao je Čolaković i zahvalio gradonačelniku na podršci tom projektu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set