• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

02.02.2018

20:04

VESIĆ: ZA ČETIRI GODINE ULOŽENO 350 MILIONA EVRA: Kapitalne investicije u PRIGRADSKA NASELJA!

Beograd

VESIĆ: ZA ČETIRI GODINE ULOŽENO 350 MILIONA EVRA: Kapitalne investicije u PRIGRADSKA NASELJA!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić obišli su danas početak druge faze radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Ljubiša Jelenković u Resniku 

Vesić je istakao da će u drugoj fazi biti urađeno oko 1.300 metara kanalizacione mreže, koja će obuhvatiti desetak ulica iz tog naselja. 

Radovi, čija je vrednosti 36,4 miliona dinara, biće gotovi za pet meseci. U prvoj fazi je urađeno oko dva kilometra, kada je priključak za kanalizaciju dobilo oko 1.500 građana, precizirao je gradski menadžer.

- Tada će domaćinstva koja su obuhvaćena i u prvoj i drugoj fazi moći da se priključe na kanalizacionu mrežu za 60.000 dinara, na 60 rata, što je veoma povoljna ponuda "Vodovoda i kanalizacije". Direkcija za građevinsko zemljište kreće sa projektovanjem i treće faze radova, kojom će se obuhvatiti sve ulice koje nisu bile deo prve i druge faze. Realizacija treće faze može se očekivati do kraja godine - najavio je Vesić, koji je razgovarao sa građanima o problemima vodosnabdevanja i najavio rešenje i tog problema. 

On je istakao da se u okviru naselja sređuje dečje igralište i podhodnik ka Železničkoj stanici i najavio radove na sređivanju kružnog toka, kao i celog poteza ka i oko jezera Resnik. 

- Rešavamo problem po problem. Najveći problem je bila kanalizacija koju polako završavamo - istakao je Vesić i ukazao da je prethodne četiri godine u prigradska naselja uloženo 350 miliona evra, uz podsećanje da je prethodna gradska vlast za period od 2008. do 2012. godine uložila manje od 100 miliona evra.

- Nažalost, postoji mnogo više problema koji su nasleđeni nego što imamo novca. Ali je takođe činjenica da smo stabilizovali finansije, da sada ima više novca u gradskoj kasi i da možemo da ulažemo u razne projekte. Naša politika je da svi građani moraju da imaju kanalizaciju, vodovod, put i javni prevoz - ponovio je Vesić i dodao da tu ne sme da bude razlike bez obzira na to da li ljude žive u centru ili prigradskim naseljima.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zadovoljstvo zbog početka druge faze izgradnje kanalizacije u naselju Ljubiša Jelenković koje, kako je rekao, 50 godina čeka kanalizaciju.

- Prva faza je završena, danas je počela druga i hvala svima koji su se angažovali oko toga - rekao je Kocić i izrazio nadu da će u doglednom periodu celo naselje biti pokriveno kanalizacionom mrežom.

Događaju je prisustvovao i direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, kao i brojni građani. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 6 godina

Nijedna gradska vlast do sada nije uložila toliko u periferne delove grada.Sve pohvale za Sinišu Malog i Vesića.

Izbori 2024

Vesti

Beograđanin izdao nekretninu i sad  prolazi kroz pakao: Podstanar otvorio firmu na adresu njegovog stana i sad strahuje od izvršitelja!
Društvo

Beograđanin izdao nekretninu i sad prolazi kroz pakao: Podstanar otvorio firmu na adresu njegovog stana i sad strahuje od izvršitelja!

Brojni građani investirali su novac u nekretnine kako bi ostvarili dodatni prihod izdavanjem prostora koji su kupili. Upravo tako je razmišljao i Beograđanin koji se javio redakciji portala MONDO nakon što je doživeo situaciju koju nije mogao ni da zamisli. Prema njegovim rečima, izdao je stan muškarcu koji je na tu adresu, bez njegove saglasnosti, prijavio firmu.

16.04.2024

17:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set