• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

05.02.2018

15:35

(FOTO) POSEBNA PARKING MESTA ZA TRUDNICE! Vesić: Želimo da porodicama olakšamo pronalazak mesta za parkiranje

Beograd

(FOTO) POSEBNA PARKING MESTA ZA TRUDNICE! Vesić: Želimo da porodicama olakšamo pronalazak mesta za parkiranje

Podeli vest

JKP "Parking servis" je u šest parking objekata obeležilo mesta za parkiranje vozila budućih mama i mama sa decom u kolicima, a gradski menadžer Goran Vesić kaže da je obeleženo ukupno 11 takvih mesta, i da se mogu koristiti od danas
Tanjug

Kako je naveo, u garažama "Pionirski park" i "Masarikova" i na parkiralište "Milan Gale Muškatirović" obeleženo je po jedno parking mesto, u garažama "Obilićev venac" i "Zeleni venac" po dva, a na parkiralištu "Ada Ciganlija" četiri parking mesta.

- Ovo parking mesto mogu da koriste trudnice i mame sa decom u kolicima - rekao je Vesić, i dodao je da su ta parking mesta šira od uobičajenih kako bi žene koje ih koriste imale veći komfor.

- To je samo nastavak naše politike u kojoj želimo da različitim grupama stanovništva omogućimo da im usluge naših javnih službi budu pristupačnije - izjavio je Vesić, i naveo da je JKP "Parking servis" po prvi put obeležio i ukupno 21 porodično parking mesto.

To će, dodao je on, porodicama omogućiti da lakše nađu parking mesta.

Osim toga, na teritoriji Beograda ima 26 đačkih parking mesta, naveo je Vesić i pojasnio da su to parking mesta koja se nalaze ispred škola i da sav prihod sa tih parking mesta ide za potrebe te škole- table, računare...

Gradski menadžer, u prisustvu direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković, naveo je da u Beogradu ima i devet "Bebi parking mesta" ispred porodilišta, i sav prihod sa tih parking mesta ide za potrebe tih porodilišta.

Tanjug

- Na ovaj način preduzeće "Parking servis" pokazuje da je društveno odgovorna kompanija koja vodi računa o tome ne samo da obezbedi parkiranje, već da obezbedi i parkiranje za različite grupe stanovništva. Imamo i parking mesta za invalide, i trudimo se da različite grupe stanovništva mogu pristupačnije mogu da koriste javne usluge, što je veoma važna jer na taj način pokazujemo da smo zrelo društvo, društvo koje brine o svim svojim građanima i da polako postajemo uređeno evropsko društvo - naglasio je Vesić.

On se zahvalio predsednici udruženje "Mamin san" Danki Todorović koja je inicirala obeležavanje parking mesta za trudnice i mame sa decom u kolicima.

- Mi se trudimo da gde god možemo izađemo u susret udruženjima građana i zajedno sa njima uradimo nešto što je dobro za građane, kada god si ti predlozi dobri, mi to radimo, a u ovom slučaju to je bilo zaista i više nego logično i potrebno - rekao je Vesić.

Predsednica udruženja "Mamin san" Danka Todorović je rekla da je to udruženje osnovano pre tri godine sa ciljem edukacije budućih roditelja.

- Do sada smo edukovali 3.000 parova i to nas svrstava u najposećeniju školu roditeljstva u Beogradu - navela je Todorović, i dodala da je ovaj projekat nastao upravo jer su trudnice to želele.

(FOTO) ONO ŠTO SE OBEĆA TO SE I ISPUNI! Vesić: Glas za listu SNS, glas za razvoj, stabilnost...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set