• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

06.02.2018

16:16

SIGURNA KUĆA Štićenice na obuci u "Dunav osiguranju"!

Beograd

SIGURNA KUĆA Štićenice na obuci u "Dunav osiguranju"!

Podeli vest

Sporazum koji su potpisali Sigurna kuća i kompanija "Dunav osiguranje" krajem novembra prošle godine rezultirao je obukom i zaposlenjem prvih šticenica Sigurne kuće. Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda Irena Vujović i članica istog tela Vesna Stanojević posetile su danas "Dunav osiguranje" i uverile se da proces obuke štićenica Sigurne kuće prolazi bez problema  

Događaju je prisustvovala i sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Nataša Stanisavljević. 

Irena Vujović je zahvalila "Dunav osiguranju" koje je prepoznalo potrebe za zapošljavanjem žena koje su štićenice Sigurne kuće. Tim ženama je pomoć najpotrebnija, navela je Irena Vujović, a Savet za rodnu ravnopravnost Grada Beograda sa mnom na čelu će nastaviti da se bori upravo za ovakve stvari. 

- Ekonomsko osnaživanje žena je u vrhu liste prioriteta Saveta, a Grad Beograd će nastaviti da vodi odgovornu politiku po pitanju rodne ravnopravnosti. Trudićemo se da pomognemo u zapošljavanju što većeg broja štićenica Sigurne kuće, a trebalo bi naglasiti da obuka koju će prve dve štićenice proći traje tri meseca, kao i da je plaćena, odnosno žene dobijaju nadoknadu. Nakon toga biće primljene u radni odnos i zbog toga ovom prilikom želim da pozovem i druge društveno odgovorne kompanije da zajedno sa Savetom za rodnu ravnopravnost pomognu ženama žrtvama nasilja - rekla je Irena Vujović. 

Vesna Stanojević je istakla da su obuka i zapošljavanje žena žrtava nasilja izuzetno važni, jer daju mogućnost da se žene materijalno osnaže i osamostale. 

- Žene koje su ekonomski zavisne često se vraćaju nasilnicima i nasilje se nastavlja. Ovo je jedan od najboljih primera da tako ne mora da bude i koliko je bitno da žene žrtve nasilja rade i zarađuju. Iskreno se nadam da će nam "Dunav osiguranje" dati šansu za još nekoliko žena i da ćemo nastaviti da sarađujemo - rekla je koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević.

Nikoleta Šubert iz "Dunav osiguranja" kaže da njena kompanija daje sve od sebe da pomogne ponovnu integraciju žrtava nasilja u društvo.

- Obukom koju će ovde imati u naredna dva meseca, žene iz Sigurne kuće biće osposobljene za veliki broj poslova koji su važni za našu kompaniju - rekla je Nikoleta Šubert. 

Žene koje pohađaju obuku zahvalile su "Dunav osiguranju" na pruženoj prilici, ali i istakle veliku ulogu Sigurne kuće u čitavom procesu.

- Žene još, iako smo u 21. veku, trpe nasilje zajedno sa svojom decom. Nas dve imamo po dvoje dece i ova obuka i zaposlenje predstavljaju pravi spas za šest života. Želim da zahvalim svima koji su dali svoj doprinos da danas budemo ovde i praktično započnemo novi život - rekla je jedna od štićenica Sigurne kuće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set