• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

07.02.2018

16:24

DA SE RADI I GRADI PO TVOM Siniša Mali: Ovaj projekat menja grad nabolje!

Beograd

DA SE RADI I GRADI PO TVOM Siniša Mali: Ovaj projekat menja grad nabolje!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je u dvorani Kulturnog centra sa mladim Beograđanima o projektu "Da se radi i gradi po tvom". On je poručio da ovaj projekat predstavlja istinsku participaciju građana u poslu Gradske uprave i ohrabrio prisutne da iskoriste poslednji dan i predlože još ideja koje bi Beograd učinile boljim i lepšim

Događaju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da svako, bez obzira na položaj ili materijalnu situaciju, može da promeni nabolje svoj komšiluk, deo grada ili opštinu.

- Za projekat "Da se radi i gradi po tvom" sutra ističe rok za podnošenje ideja i sugestija i želeo sam da im dam podstrek da iskoriste poslednja 24 sata i kandiduju još neku ideju koja bi naš grad učinila boljim mestom za život. Grad Beograd je izdvojio 200 miliona dinara za ovaj projekat, dok će svaka opština obezbediti dodatnih 10 miliona. Sutra će biti napravljen presek, nakon čega ćemo napraviti liste od po pet najboljih predloga sa najviše glasova za svaku opštinu, ali i za čitav grad - rekao je Mali. 

On je podsetio da će posle toga građani Beograda imati priliku da glasaju i projekat sa najviše glasova će ove godine biti realizovan. 

- Za mene je ovo najvažniji i najlepši aktuelni projekat, jer na ovaj način dajemo mogućnost građanima da kažu šta bi želeli da urade ili promene u gradu. To predstavlja pravu participaciju građana u radu Gradske uprave - dodao je Mali.

Tokom prve dve godine mandata na mestu gradonačelnika, naveo je Mali, najviše se bavio vraćanjem dugova koji su nasleđeni zbog čega nije bilo ni vremena ni sredstava za ovakve stvari. 

- Sada kada su dugovi vraćeni, javne finansije stabilizovane, a na računu grada je 14 milijardi dinara, imamo priliku da se obratimo građanima i pokažemo da je ovo njihov grad. Njihov glas mora da se čuje jer ovaj grad pripada svim Beograđanima, naročito mladim ljudima pred kojima je budućnost - zaključio je Mali.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set