• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.02.2018

14:49

VESIĆ: Joko Ono na jesen u Beogradu!

Beograd

VESIĆ: Joko Ono na jesen u Beogradu!

Podeli vest

Životna saputnica Džona Lenona, Joko Ono će, pored Marine Ambramovič, biti druga svetski poznata umetnica koja dolazi u Beograd, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić

- Beograd je posebno počastvovan što ćemo u okviru 57. Oktobarskog salona imati priliku da vidimo izložbu Joko Ono, koja iza sebe ima veoma bogatu umetničku karijeru u različitim oblastima, od popularne i eksperimentalne muzike, filma, vizuelne umetnosti do socijalnog aktivizma - izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Joko Ono je, podseća Vesić, ikona kada je u pitanju moderna umetnost i kada je u pitanju borba za mir u svetu.

- Ustanovila je 2002. godine nagradu ''Lenon Ono'' koja se dodeljuje pojedinačno u vrednosti od 50.000 evra umetnicima iz ratom zahvaćenih regiona koji se bore za mir - rekao je Vesić novinarima na konferenciji u Kulturnom centru Beograda na kojoj su predstavljeni domaći i strani umetnici koji će se predstaviti na 57. Oktobarskom salonu.

Veoma smo počastvovani što će Joko Ono prvi put doći u Beograd i što ćemo imati priliku da vidimo njenu izložbu, ponovio je Vesić navodeći da se to uklapa sa promenama koje se dešavaju u beogradskoj kulturi.

- Mi smo već za septembr 2019. godine najavili i izložbu Marine Abramovič u Muzeju savremene umetnosti - rekao je Vesić.

Kako je dodao, želja je da Beograd bude mesto gde će moći da se vide i značajni svetski umetnici, te da beogradska publika može da vidi nešto što mogu da vide i drugi u svetu.

Od 2014. godine Oktobarski salon je bijenalna manifestacija što znaci da se održava na svake dve godine.

- To je bila dobra odluka, to se sada vidi iz prostog razloga što je 2016. godine Salon imao rekordnu posetu od 17.000 posetilaca - rekao je on dodajući da će ovogodišnji Oktobarski salon sigurno biti najbolji do sada s obzirom na umetnike koji će se na njemu predstavitu.

To, istakao je Vesić, pokazuje da Beograd nije samo poslovni i turistički, već i kulturni centar regiona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set