• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer,rs

08.02.2018

15:18

ADUTI ZA IZBORE Deset kapitalnih rezultata gradske vlasti!

Beograd

ADUTI ZA IZBORE Deset kapitalnih rezultata gradske vlasti!

Podeli vest

Za četiri godine aktuelna vlast u Beogradu na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim, njegovim zamenikom Andrejom Mladenovićem i gradskim menadžerom Goranom Vesićem ostvarila je kapitalne rezultate. Upravo ti rezultati biće i njihov adut na martovskim izborima, odnosno jasna poruka da vlast u Glavnom gradu, koju predvodi SNS, ne treba menjati

Ulagano je u infrastrukturu, ljude, bolnice i domove zdravlja, škole i obdaništa, sport, kulturu, posebna pažnja posvećena je socijalnim kategorijama i penzionerima, kojima je život znatno olakšan uvođenjem "Senior kartice", a čini se da je glavni rezultat finansijski oporavak Beograda, odnosno činjenica da je Glavni grad izbegao bankrot.

Evo liste deset kapitalnih rezultata aktuelne gradske vlasti u minule četiri godine.

1. Izbegnut bankrot, dug prepolovljen Prethodna vlast ostavila je dug više od milijardu evra pa je Beogradu pretio bankrot. Aktuelna vlast, iako nije štedela na investicijama od životnog značaja, vodila je računa o svakom dinaru i čak uspela da smanji dug za 450 miliona evra. Dug prethodne vlasti iznosio je 2012. godine 1,1 milijardu evra, a na kraju 2016. je gotovo prepolovljen - 668 miliona evra. I što je veoma važno: u kasi Grada Beograda sada ima 14 milijardi dinara za nove kapitalne investicije.

2. Nezaposlenost najmanja u poslednjih 25 godinaStopa nezaposlenosti u beogradskom regionu 2012. iznosila je čak 22,7 odsto, što znači da je skoro četvrtina radno aktivnog stanovništva Glavnog grada bila bez posla. U prvom kvartalu 2017. godine stopa nezaposlenosti u beogradskom regionu smanjena je drastično na 13,2 odsto. Od 2012. više od 30.000 ljudi dobilo je posao u Glavnom gradu!

3. Nove kapitalne investicijePrethodna gradska vlast je ostavila ogromne dugove, pa je novo rukovodstvo Grada Beograda bilo primorano i da vraća dugove i da investira u kapitalne projekte. U minule četiri godine ostvarene su ove nove kapitalne investicije: Beograd na vodi, Hilton, Prokop, Voždovačke kapije, Deponija Vinča, "Meta" - prva fabrika na teritoriji grada posle deset godina.

Beoinfo

4. Čak 14.000 mesta više u vrtićima

Rekonstruisane su brojne školske zgrade, ali i veliki broj vrtića. Kapacitet predškolskih ustanova u Beogradu je u ovom periodu povećan za čak 14.000 mesta.

5. Sređivanje gradaAktuelna vlast je podigla spomenike znamenitim ličnostima, u strogom centru grada znatno je proširena pešačka zona, završena je rekonstrukcija Muzeja svremene umetnosti, a pri kraju je rekonstrukcija Narodnog muzeja.

6. Nove zdravstvene ustanoveViše od 40 zdravstvenih ustanova na teritoriji Grada Beograda je obnovljeno, rekonstruisano ili modernizovano. Izgrađena su u četiri nova zdravstvena objekta. Kada je zdravstvena zaštita u pitanju posebno se vodilo računa o potrebama stanovništva u rubnim gradskim opštinama i mesnim zajednicama koje su udaljene od centra.

7. Uređena gradska infrastrukturaU Gradu je sređeno i rekonstruisano više od 200 fasada, takođe i Trg Slavija, Cvetni trg, zatim Bulevar oslobođenja, Ruzveltova ulica, Obilićev i Kosančićev venac. Čak 550 kilometara saobraćajnica je asfaltirano na teritoriji Grada Beograda, većinom na rubnim opštinama, dok je 427 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže postavljeno ili rekonstruisano.

8. Dva puta povećan broj stranih turista

Pored ulaganja u kulturu i infrastrukturu, gradska vlast je posebnu pažnju posvetili i turističkoj ponudi Glavnog grada. Zahvaljujući tome u 2017. godini u Beogradu je boravilo više od milion turista iz inostranstva, što je dva puta više nego za vreme kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik.

9. Reševa se najveći ekološki problemGradska vlast je potpisala ugovor sa mešovitom japansko-francuskom kompanijom koja će konačno rešiti jedan od najvećih ekoloških problema u ovom delu Evrope - rešiće se problem deponije u Vinči.

Beograd.rs

10. Čak 107 novih autobusa

Gradski i prigradski prevoz znatno je poboljšan i pojačan. Uvedeni su prvi električni autobusi, koji krstare ulicama Glavnog grada i ne proizvode nikakva zagađenja. Vozni park gradskog prevoznika je pojačan sa čak 107 novih autobusa, uvedeni su i školski autobusi. Najveći broj kupljenih vozila je Domaće proizvodnje, proizvedeni su u "Ikarbusu" u saradnji sa "Mercedesom".  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set