• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

12.02.2018

17:37

ČIŠĆENJE PODZEMNIH PROLAZA Vesić: Nećemo tolerisati divlju deponiju usred Beograda!

Beograd

ČIŠĆENJE PODZEMNIH PROLAZA Vesić: Nećemo tolerisati divlju deponiju usred Beograda!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je akciji čišćenja podzemnih prolaza na stanici "Vukov spomenik", u kojoj su učestvovali radnici javnih komunalnih preduzeća "Gradska čistoća", "Zelenilo - Beograd" i "Beograd-put" 

- Dvadeset pet radnika tri gradska preduzeća uz pomoć tri mašine od jutros čiste podzemni prolaz, odnosno podzemnu stanicu "Vukov spomenik". Nedopustivo je da u centru Beograda imamo podzemne prolaze koji su prepuni đubreta. Razlog za to je što se ne zna ko upravlja ovim platoom. Naime, zvanično upravljaju "Železnice Srbije", a u međuvremenu su zakupcima izdati određeni delovi ovog prostora, pa se desilo da ih ne održavaju ni jedni ni drugi. Zato smo rešili da kao Grad Beograd, na zahtev Opštine Zvezdara kojoj su se žalili građani, ovaj podzemnim prolaz vanredno uredimo. Ovo će se čistiti sedam dana, ali ćemo insistirati na tome da se sa "Železnicama Srbije" i zakupcima napravi jasan dogovor ko će ubuduće ovo održavati - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ako treba, grad će preuzeti na sebe da održava ovaj plato, tako će se tačno znati ko je nadležan, što je prvi korak. 

- Iako zvanično kao Grad Beograd nismo nadležni za ovaj prostor, nadležni smo da rešavamo problem gde god postoji nehigijena u gradu. Prvi korak je da očistimo, a drugi da se raščisti ko će ovo ubuduće održavati - insistirao je gradski menadžer. 

Darko Glavaš, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima, podsetio je da je ovo samo jedna od lokacija na kojoj se nalaze gradska preduzeća jer je svakodnevno stotine radnika i desetine vozila u akcijama čišćenja grada.

- Koristimo svaki lep trenutak da čistimo naš grad, da se uklanjaju divlje deponije. Spremamo se i za prolećno uređenje grada, akciju koji su započeli gradonačelnik i gradski menadžer pre nekoliko godina i koja ima odlične rezultate. Za samo nekoliko godina uklonjeno je više od dve hiljade deponija - rekao je Glavaš i pozvao građane da pozovu "Beokom servis" na već poznati telefon 0800-110-011 i prijave lokaciju gde se nalazi divlja deponija kako bi radnici komunalnih preduzeća to očistili u najbržem mogućem roku. 

Beograd.rs

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović zahvalio je Gradu Beogradu i javnim komunalnim preduzećima koji su na zahtev opštine i građana počeli da rešavaju ovaj problem.

- Inicirali smo sa Direkcijom za izgradnju grada Beograda i da se ceo ovaj plato koji se nalazi ispred parka i Vukov spomenik u narednom periodu rekonstruišu i onda ćemo imati jedan novi izgled ovog dela grada. Ovo je centralna gradska opština, centar Beograda koji treba da bude reprezentativan - istakao je Ignjatović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set