• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

14.02.2018

17:48

(FOTO) OVO JE TEK POČETAK! Vesić najavio izgradnju vrtića za oko 400 dece u Lazarevcu

Beograd

(FOTO) OVO JE TEK POČETAK! Vesić najavio izgradnju vrtića za oko 400 dece u Lazarevcu

Podeli vest

Kandidat za gradskog odbornika sa izborne liste ''Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd", Goran Vesić, posetio je danas,u okviru izborne kampanje, mesnu zajednicu "Branko Radičević" u Lazarevcu, gde je razgovarao sa građanima i najavio nove projekte među kojima i izgradnju vrtića za oko 400 mališana

Navodeći da je u toj mesnoj zajednici već urađeno nekoliko stvari, Vesić je pomenuo asfaltiranje dve ulice - Vuka Karadžića i Valandovska.

Kako je dodao, plan je da tokom ove godine Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda izradi projekat kanalizacije.

- Onda ćemo videti da sledeće godine obezbedimo sredstva za izvođenje radova na kanalizaciji. Osim toga, ovde je problem i toplifikacija na čemu ćemo raditi zajedno sa opštinom. Nastavićemo asfaltiranje ulica jer opština ima novca koji dobija od Grada. Nemaju novca da asfaltiraju sve ulice, ali imaju dovoljno da za one koje su najvažniji - rekao je Vesić.

Najavio je da će pored Osnovne škole ''Knez Lazar'' biti izgrađen vrtić montažnog tipa površine oko 800 kvadratnih metara.

Kapacitet vrtića biće oko 400 mesta, precizirao je Vesić i naglasio da na taj način u Lazarevcu više neće postojati lista čekanja za mesto u obdaništu.

- Za ovu mesnu zajednicu postoji mnogo planova i ono što je važno, svi su konkretni i u nekoj fazi izrade. Znamo koji su problemi i siguran sam da ćemo za četiri godine moći da konstatujemo da je sve o čemu sam danas govorio i urađeno - kazao je Vescih.

On je u razgovoru sa građanima istakao da je politika sadašnje gradske vlasti da se više ulaže u prigradske opštine.

- Kada je u pitanju Beograd, prigradske opštine su bile zapostavljene. Mnogo se više ulagalo u centar grada i zbog toga većina prigradskih opština nema osnovnu infrastrukturu, a tu mislim na vodu, kanalizaciju, put i javni prevoz - rekao je Vesić i podvukao da je to nešto što svi moraju da imaju.

Kako je istakao u prethodne četiri godine u razvoj prigradskih opština uloženo je oko 350 miliona evra, dok je u periodu od 2008.do 2012. uloženo manje od 100 miliona evra.

- Uložili smo skoro četiri puta više para. Problema ima toliko da nam ne bi bilo dovoljno ni 3,5 milijarde evra da ih rešimo, ali činjenica je da ulažemo mnogo više, da rešavamo probleme i da ne postoji nijedno naseljeno mesto u Beogradu gde nismo barem nešto uradili - naglasio je Vesić.

On je naveo da je sadašnja gradska vlast zatekla 1,2 milijarde evra duga što je, kako kaže, oko 630 evra po glavi stanovnika, te da je od toga vraćeno 500 miliona evra bankama.

Prema njegovim rečima za taj novac moglo je da se izgradi 250 škola, 250 vrtića, tri i po Pupinova mesta ili da se uredi 5000 fasada.

- Uspeli smo da stabilizujemo finansijsko stanje i Grad sada ima više para nego što je imao - naznačio je Vesić.

U prestonici Srbije se sve više gradi, naveo je Vesić, i podesetio da je prošle godine izdato građevinskih dozvola za milion kvadrata i da svako ko dobije dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište, te da se od tog novca ulaže u razne projekte - vodovod, kanalizaciju, puteve, škole, vrtiće...

- Kako bi se nastavilo sa realizacijom projekata, važno je da se nastavi ista politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije, Grada Beograda, opštine i mesne zajednice'''', istakao je Vesić i pozvao građane da na predstojećim gradskim izborima glasaju za izbornu listu ''Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd''. 

- Kao narod i kao država izgubili smo mnogo vremena na svađe i rasprave. Sada moramo da sprovodimo jednu politiku, da privlačimo investitore, obezbeđujemo nova radna mesta i sređujemo našu zemlju kako bi konačno bila uređena država u kakvoj građani zaslužuju da žive - zaključio je Vesić.

GORAN VESIĆ: Saobraćaj u prestonici funkcioniše bez problema, zimska služba tokom noći odradila ODLIČAN POSAO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirna

pre 6 godina

Smanjuju se liste cekanja,nakon konkretnih planova.

Dajana T

pre 6 godina

Obnova skola,parkova,infrastrukture,ustanova kulture i mesta u vrticima su veliki i vidljiv doprinos za gradjane.

Pedjas

pre 6 godina

Svakoj zemlji su na prvom i jedinom mestu deca.

Lela

pre 6 godina

Ovo je početak boljeg života za građane Lazarevca.

Anja

pre 6 godina

Mališani u Lazarevcu su zaslužili da imaju lepe i nove vrtiće.

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set