• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

14.02.2018

18:15

BRIGA ZA STARIJE Sedam godina Volonterskog servisa Zvezdare!

Beograd

BRIGA ZA STARIJE Sedam godina Volonterskog servisa Zvezdare!

Podeli vest

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare, u Bulevaru kralja Aleksandra 395, pred velikim brojem volontera, saradnika, donatora i funkcionera opštine obeleženo je sedam godina rada servisa

Predsednik gradske opštine Zvezdara Miloš Ignjatović zahvalio je zvezdarskim volonterima na njihovom nesebičnom trudu i pomoći koju svakodnevno pružaju korisnicima usluga. 

On je istakao da Opština Zvezdara veliku pažnju poklanja potrebama sugrađana kojima je pomoć potrebna i da je Volonterski servis Zvezdare za ovih sedam godina to dokazao svojim radom. 

Prisutni su imali priliku da čuju da je za proteklih sedam godina na Zvezdari bilo aktivno preko 250 volontera u  pet dugoročnih programa. U proseku, 40 volontera mesečno obezbeđuje pomoć i podršku za 250 pojedinaca, od toga je oko 40 korisnika u kućnim uslovima. Za proteklih sedam godina, servis je realizovao oko 45.000 volonterskih sati i preko 18.000 usluga pomoći i podrške. 

Servisu se obraćaju najčešće stariji, nemoćni i sugrađani sa invaliditetom kojima treba podrška u svakodnevnom funkcionisanju. Volonterska podrška je potrebna i porodicama koje imaju decu sa invaliditetom i različitim razvojnim problemima ili poremećene porodične odnose. 

O značaju ovog jedinstvenog servisa govore priznanja: Volonterski servis Zvezdare je nacionalni "Šampion lokalnog razvoja za 2013/14 godinu", "Prijatelj zdravlja starijih" za grad Beograd u 2016. i od decembra 2016. pridruženi član nacionalne mreže "Humanas", koja unapređuje brigu za najstarije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set